Børnenes Heidi

Findes der mon nogen, der ikke kender historien om den lille alpepige Heidi med det store hjerte?Filmen er baseret på Johanna Spyris klassiske roman af samme navn for børn fra 1880 og handler om den lille pige Heidi, der efter sine forældres død bliver sendt væk for at bo hos sin menneskesky og gnavne bedstefar, der lever højt i de svejtsiske bjerge. Hendes evige optimisme og glædesfyldte sind smelter dog isen omkring hendes bedstefars hjerte, men da hun bliver tvunget til at flytte til Frankfurt af sin pengegriske tante, der de facto sælger hende som legekammerat til den lamme Clara, må Heidi bruge både mod og pigehjerte for at vende tilbage til sin bedstefar og sine elskede bjerge.
2005-versionen er ikke en definitiv version af Heidis historie, ej heller – vil jeg gætte på – bliver det den sidste, men det er en sød og harmløs fortælling. Filmen fortaber sig nogle gange i sine egne, store bevægelser, og visse scener trækkes i langdrag, men på trods af dette er det stadig en god familiefilm. Der går dog en del af bogens kristne budskab tabt i overførslen fra bog til film, hvilket er en skam. Heidi er derfor ikke en sofistikeret historie med vidtrækkende konsekvenser, og der er ikke meget, der forhindrer historien i at blive trukket ned på det sukkersøde niveau, men heldigvis for filmen gør dette ikke så meget.
Anne-Katrine Buch

Heidi • 94 min.
Kirkebutik.dk-pris 35 kr.