Gud holder hånden over os

En af mine yndlingsfortællinger i Bibelen er denne: Zé Roberto
Brasiliansk fodbold- spiller og forfatter.

Der fortælles om en Josef, som var hadet af sine egne brødre, der overfaldt ham og til sidst solgte ham som slave. Men Gud havde noget særligt for med ham.
Denne Josef blev en slags præsident, og på grund af en stor hungersnød kom hans brødre endda til ham som tiggere for at kunne overleve. Men fandt han anledning til at hævne sig?
Nej, Josef handlede ganske anderledes. Han havde hele sit liv stolet på Gud, og det havde lønnet sig. Han kunne se, hvordan Gud tog vare på ham. Og så står der blandt andet denne skønne sætning: ”Menneskene havde ondt i sinde, men Gud vendte det onde til noget godt.”

I Bibelen står der også, at man ikke skal leve af brød alene. Vi kan leve af ethvert ord, som Gud taler til os.
Ligesom vi får næring fra den mad, vi spiser, skal vi sørge for, at sjælen ikke tørster eller tørrer ud. For mig betyder det at have et godt forhold til Gud. Det hjælper mig i øvrigt også gennem kriser.
I krisesituationer viser det sig nemlig ret tydeligt, hvad mennesker klamrer sig til. Nogle retter sig efter horoskoper af forskellig slags eller leger med voodoo-dukker. Andre ligger under for overtro.
Jeg kan kun anbefale en ting: Når du har brug for hjælp i livet, gå da trygt til Gud…

Jeg er fast overbevist om, at ethvert menneske på et eller andet tidspunkt i sit liv har et møde med Gud. Alle oplever vi ting, som får os til at tænke på Gud, og kommer ud for situationer, som vi kun kan forklare med, at Gud holder hånden over os.

Fra bogen ”Tro og fodbold”
Af Zé Roberto
Forlaget Scandinavia