Ny generalsekretær for Det lutherske Verdensforbund

Som den første sydamerikaner siden Det lutherske Verdensforbund (LVF) blev grundlagt i 1947, blev Martin Junge fra Chile mandag den 26. oktober valgt til ny generalsekretær med overvældende flertal på LVFs rådsmøde i Geneve.

Noko fra Zimbabwe giver stafetten videre til Junge fra Chile.

Junge har arbejdet med mission og udvikling i LVF siden 2000. Han har læst teologi på Georg Augusta universitetet i Göttingen i Tyskland, blev ordineret i 1989 i Chile og har fungeret som præsident for den Evangelisk Lutherske kirke i Chile.
Junge overtager jobbet som generalsekretær 1. november 2010 efter Ishmael Noko fra Zimbabwe, der har siddet på posten siden 1994.
Den danske Folkekirke er medlem af Det lutherske Verdensforbund, der tæller 140 medlemskirker i 79 lande.