Nydanskere starter en kirke om måneden – i Danmark

Kristne nydanskere har de sidste fem år i gennemsnit startet en kirke om måneden i Danmark.Det kom frem under FrikirkeNets lederkonference den 13.-14. november, hvor bl.a. Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) aflagde rapport og delte deres drømme for fremtiden.
– Vi vil have 10 folkekirker forvandlet til etniske kirker. Vi vil have bøn på nationalt tv. Vi vil fortsætte med at starte en nydansk kirke hver måned. Og gå videre og starte 125 nye kirker i Europa.
Det sagde KIT-leder Hans Henrik Lund i en videopræsentation, da han selv var til konference i Beijing.
– Vi er sat her i landet for at føre jer tilbage til Gud, sagde præsten Ade Olushola (billedet). Han har startet 12 nye kirker i Skandinavien og er i gang med fire nye kirker i Danmark.
Der er 212 såkaldte ”migrantkirker” i Danmark lige nu.