Mandecentret åbner fire nye afdelinger
Centrene startede på kristent initiativ. Er nu oppe på syv centre.Det startede med nu afdøde Thorkil Vestergaard-Hansens hjælpearbejde blandt fraskilte og alkoholiserede mænd i Sundby på Amager.
Nu har Mandecentret afdelinger på Christianshavn og i Odense og Århus.
Den 8. december åbnede et nyt center i Viborg. Den 17. december får Aalborg et mandecenter, og i 2010 åbnes også en afdeling i Nykøbing Falster.
Mandecentret åbnede i København i 2006 og åbnede centre i Odense og Århus i 2008.
Initiativtager Thorkil Vestergaard-Hansen havde sin gang i Pinsekirken og lod det kristne livs- og menneskesyn præge arbejdet.
Og der er brug for krisecentre for mænd.
– Mænd er langt dårligere end kvinderne til at hjælpe sig selv og til at gribe fat i deres netværk, når parforhold og ægteskab er i krise eller forliser, fortæller rådgiver Morten Ebdrup.
80 pct. af alle socialt udstødte danskere er mænd. I to ud af tre skilsmisser er det kvinden, der styrer begivenhederne. For to tredjedele af alle mænd går det fysisk og psykisk fra slemt til værre efter en skilsmisse, mens tre fjerdele af kvinderne oplever skilsmissen som en forbedring af deres psykiske situation.
På landsplan var der ifølge Danmarks Statistik i 2008 14.695 skilsmisser. Næsten halvdelen af alle fraskilte mænd udvikler ifølge en svensk undersøgelse kroniske lidelser. Heraf søger kun 28 pct. læge. Inden for det første år efter en skilsmisse henvender en fjerdedel af alle mænd sig til psykiatrien for at søge hjælp. Halvdelen af disse mænd har et misbrug.
– I Mandecentret forebygger vi den sociale deroute og hjælper mænd med at komme ud af livskrisen, slutter Morten Ebdrup.
Mandecentret er i dag landets største institution med rådgivning af mænd.