Sæson for nytårsforsætter

Jeg ved ikke helt, om jeg skal have mig et nytårsforsæt. For det første har jeg ikke de bedste erfaringer med at holde dem, og for det andet kan jeg ikke rigtig bestemme mig for, hvilket forsæt jeg skal vælge.Man kan jo altid få lidt inspiration fra nettet. Her findes lister over danskernes nytårsforsætter. Øverst på listen står slankekure og mere motion. Men jeg trænger ikke rigtig til at tabe mig. Mere motion vil uden tvivl være godt, men jeg forsøger allerede at forøge indsatsen her, og ind imellem lykkes det. Faktisk løber jeg altid til bussen, eller spurter af sted på cyklen.
På listen findes også rygestop, men det stoppede jeg med, allerede inden jeg kom rigtig i gang, så det slipper jeg for at døje med. Som nummer 5 på mændenes top 10 finder jeg ”flere gode gerninger”. Samme punkt for kvinderne kommer ind på en 7. plads i listen fra Nettos blad Kiwi. Det er straks en mere interessant mulighed. Og samtidig vil det jo pynte lidt på statistikken for kvinderne. Jeg mener – som det eneste punkt på top 10´en, der ikke handler om én selv, bliver det prioriteret højere af mændene??
Faktisk føler jeg mig helt inspireret allerede. I sidste uge kunne jeg hjælpe en mand, der havde tabt sin mobiltelefon. Vi fandt en dyr telefon på en P-plads midt i sneen, og jeg kunne efterfølgende fortælle den bekymrede ejer, at den var i god behold og kunne afhentes hos os. Han var dybt taknemlig. Den var hele hans liv med kalender osv., pointerede han.
Jeg kunne også lægge en pengeseddel i papkruset hos en ensom sjæl på gågaden og fik et taknemligt ”mange tak madam” tilbage. En anden dag kunne jeg i vores snekaos udlåne parkeringsplads i indkørslen til en besøgende til en af naboerne. Hun takkede hjerteligt, da der ikke var andre muligheder. Tidligere samme dag fik jeg selv besøg af en ”engel” i form af en ven fra kirken, der lige kom forbi og hjalp mig med at rydde indkørsel og fortov for sne. Pudsigt nok lige i det øjeblik, hvor jeg selv var begyndt og oplevede opgaven uoverkommelig.

Så jeg tror, jeg vover at forsøge mig med endnu et nytårsforsæt. At sætte fokus på et område, er jo første skridt i den rigtige retning – om det så lykkes helt eller halvt. Og selv om gode gerninger ikke umiddelbart handler om én selv, så forøger de livskvaliteten, glæden og håbet for både min næste og mig selv.
Godt nytår!