Tider skal komme

”Tider skal komme, tider skal henrulle”. Julesalmen tager endnu en runde i mit indre sang-univers, mens tiden frem mod årsskiftet planmæssigt kommer rullende.Tiden er ustoppelig. Ufortrødent triller den derudad, mens man efter bedste evne må prøve at trille med.
Den kan ikke spoles tilbage. Men hvis den kunne, ville jeg genkalde og fastholde en sekvens kort før jul, hvor min ældste datter nedfældede sine talrige juleønsker på et A4-ark. Et teksttungt stykke papir med frimodige forslag efter devisen ”kommer tid, kommer råd.”
Men midt iblandt de dyre lagervarer fra Fætter BR faldt mine øjne pludselig på et særlig værdifuldt gaveønske: En bibel.
Hun runder 10 år om få dage og er en rigtig læsehest. Det litterære valg lunede naturligvis hos faren, der uden forsinkelse tændte julelys i øjnene hos Udfordringens bogholder ved straks at afgive bestilling på en flot illustreret børnebibel.
Selvom sekvenser ikke kan fastholdes, kan de give håb for fremtiden og få langtidsholdbare følger. Med den rullende tid kommer nemlig også nye slægter, der griber efter Guds tidløse svar. Ligesom der med de nye slægter kommer nye tider.
Den tid vi lever i, kaldes af nogle for ”forældelsens tidsalder”. Fordi holdbarheden på mangt og meget bliver stadig kortere. Nye tider kommer så at sige rullende i stadigt hastigere tempo, hvilket kan være svært at holde trit med. Især hvis man som kirker og kristne stædigt fastholder traditioner og tankegods, der gav bedre mening i andre tidsaldre.
Uden for kirkens tykke tidslommer, hvor verden går sin skæve gang, er omstillingsparathed således et plusord, og det er en ustoppelig udfordring at formidle evangeliet nutidigt og relevant for slægter, der kommer til.
Men der er håb. For nye slægter i nye tider længes også efter Guds tidløse svar. Mellem alt det materialistiske gods og glimmer, der så hastigt forældes, vil Guds ord også i nye tider opfylde menneskers ønsker og behov.

Så vær opmærksom, når mennesker omkring dig sætter ønsker på listen af virkelig værdi. Godt nytår!