Istapper fra himlen

Så kom straffen fra oven for, at jeg hader julen. Jeg ankom ellers i mellemgodt julelune den 23. december til familie-juleferie i snedækkede Horsens. Næsten smilende skøjtede jeg ind i min søsters juledekorerede hjem og krammede slægten. Håbet var født, og jeg tænkte, at dette måske kunne blive den bedste jul nogensinde.

Jeg gik udenfor for at hente kufferterne i bilen, og på mindre end ét minuts fravær var min bil blevet totalskadet. Ned fra himlen (eller vist bare 4. sal) var der fra tagrenden faldet meterlange istapper ned og havde spiddet min parkerede bil, så alle ruderne var slået ind, og taget lignede bølgepap.
Først troede jeg, at nogen havde gået en runde om min bil med et baseballbat som en hate crime mod Københavneren, men da så jeg de knækkede istapper overalt. Chokket blev dog hurtigt erstattet af lettelsen over, at ingen af os var blevet ramt af de frosne projektiler.

Når jeg i et nostalgisk øjeblik tænker tilbage på de forgangne års julehøjtider – som jeg heller ikke har været vild med – kan jeg pludselig analysere mig frem til en ikke-tilfældig tilfældighedsstatistik i december måned hvert år, som måske kan tilskrives Vorherres overnaturlige metode at irettesætte mig for mine Scrooge-tendenser, muligvis med henblik på at få mig til at tale pænere om hans søns fødselsdag.
Sidste år sagde min bil stop midt i et lyskryds, blev hentet af Bumle-kranen og repareret for 13.000 kroner – to uger før (h)jul.
En anden jul skvattede jeg på et isglat og usaltet fortov. Heldigvis skete det lige uden for et forsikringsselskabs kontor, så jeg gik (kravlede, for effektens skyld) direkte derind og krævede uden problemer min erstatning; Et bette plaster og en kop kaffe.

”Julen er, hvad man gør den til,” skrev Udfordringens egen julemand Henri, og jeg vil mægtig gerne genfinde julens magi. Folk kunne jo tro, at jeg elsker at hade, og derfor er julen og jeg gået i parterapi. Vi satser på at tage på rekreationsophold sammen til næste års jul under Australiens varme sol og nyde en BBQ-flæskesteg på stranden.