Ny kirke i Århus får multimediesal

Og kirken skal fremover lejes ud til andre.Den nyetablerede frikirke Citykirken Århus er i gang med en totalrenovering af deres bygning. Kirkerummet bliver til en moderne multimediesal, som også lejes ud til andre arrangementer.

– Selve bygningen er ikke hellig for os, siger Bergur Skovgaard.

Kirker skal ikke være kalkede og andægtige stillerum, hvis det står til Citykirken på Viborgvej i Århus, som startede op 1. januar 2010.
– Vores gudstjenester skal være prægede af fest og begejstring, og indretning og udstyr skal modsvare, at vi befinder os i 2010, siger Bergur Skovgaard, en af Citykirkens tre præster.
– Vi henvender os til den almindelige århusianer, som er vant til kvalitet, professionalisme og informationsteknologi på alle andre områder i livet.
Kirkerne har blot stået tilbage som museumsgenstande, men vi mener, at verdens bedste budskab gerne må få en flot indpakning, fortsætter han.

Jesus ville have gjort det samme…

– Jesus ville have gjort det samme, mener Johnny Hansen.

Johnny Hansen, en anden af præsterne uddyber:
– Selvfølgelig er det ikke rammerne, der er det centrale, men de kan være med til at optimere kommunikationen.
Dybest set handler kristendommen om Guds lyst til at kommunikere med os som mennesker, og hvis Jesus var blevet født i dag, er jeg overbevist om, at han ville udnytte alle de forhåndenværende moderne hjælpemidler.
Kirken har brugt tre måneder på, mest ved frivillig arbejdskraft, at lave deres kirkesal, som tidligere var hjemsted for Pinsekirken, om til en moderne multimediesal. Salen, der rummer op til 800 personer, kommer til at få noget af det bedste i lyd, lys og multimedie. Der er trukket 700 meter kabel og opsættes over 50 spots og et lærred på over 25 kvadratmeter.
Planen er, at kirkesal og den også nyrenoverede café skal kunne lejes ud i løbet af ugen, når kirken ikke bruger den, fx til konferencer, salgsmøder, generalforsamlinger og lignende.
– Det vil være ressourcespild ikke at udnytte sådanne lokaler mere end et par gange om ugen, og selve bygningerne er ikke hellige for os, siger Bergur Skovgaard.
Citykirken, der er en sammensmeltning af Apostolsk Kirke og Pinsekirken i Århus, holder officiel indvielse søndag den 7. marts. I den mellemliggende periode afholdes der gudstjenester på Jydsk Pædagogseminarium, mens de nye kirkelokaler forberedes.
Henri.