Debut fra 18-årig!

Med en dyb og kraftig stemme leverer Camilla Julia en flot debutplade, med flotte tekster og melodier.Det begynder rocket og med specialeffekter med sangen I Want To Be efterfulgt af Rescue Me, som i bedste evanescence-stil minder meget om sangen ”Wake me up inside”, både musisk og lyrisk.
Efterhånden bliver rocken mere blød, særligt med sangen Thanks og Set You Free, hvor især sidstnævnte er meget vellykket. Den stil fortsætter i resten af sangene og bliver afsluttet fredfyldt med de stille og smukke sange Your Love og Beautiful.
Camilla Julia har skrevet størstedelen af sangene selv. Lena Løbner og Joachim Hejslet har bidraget til teksterne i to sange hver, mens Joachim Hejslet bidrager musikalsk på de fleste af albummets numre.
Titelnummeret Above Circumstances er ligesom en rød tråd igennem albummet; på trods af modstand og mismod vil vi stå fast og klare skærene, for Gud er med os. Eller som Camilla Julia selv formulerer det i sangen:
God is with us every step of the way / We lift our hands / Truth will always stand / What may seem bad will be turned for the good.
Teksterne på albummet er gode og klare, men også lidt kunstneriske, fx i sangen I’m Crying Out:
It is crawling in the shadows / Protected by lies / It destroys my hope / Makes everything a fight / It consumes my best intensions / Misguides the best of me / Brings confusion / Leaves me searching for the light.
Overordnet er det smukke og fredsfyldte sange på sidste halvdel af albummet, mens albummet bliver indledt med mere rockede sange med specialeffekter og små detaljer.
Et yderst kvalificeret bud på et debutalbum fra den unge kunstner, der efter sigende har fortæret hele sin børneopsparing for at realisere projektet. Man kan ikke lade være med at håbe, at investeringen indtjenes igen.
John