Efterskole med X-Factor

Går du med en drøm om at blive stjerne? Det er der flere unge, der gør, og derfor lancerer Rinkenæs Efterskole nu konceptet Music Class.Mange unge går med en indre drøm om at blive musikstjerne, men langt fra alle når til stadiet med skrigende fans, udsolgte koncerter og autografskrivning.

Rinkenæs Efterskoles forstanderpar, Lis og John Østergaard.

Men det bliver måske nemmere nu. På Rinkenæs Efterskole vil man nu sætte endnu mere fokus på de unges behov og ønsker, samt nutidens samfundstendenser og trends.Derfor har man oprettet musiklinien Music Class.
– Når vi sidder og snakker med vores elever om deres fremtid, brænder mange af dem for, at musik skal fylde rigtig meget i deres hverdag.
Derfor har vi udviklet konceptet Music Class, som er en masse forskellige musikfag, der giver en kæmpe udvikling af vore teenageres musiske kompetencer, siger John Østergaard, der er forstander på Rinkenæs Musik- og Sangefterskole.

Springbræt til MGK

Tilbuddet på efterskolen er målrettet, så man kan fortsætte på MGK (Musikalsk Grund Kursus), som er musikskoler, der findes over hele landet. Flere af dem samarbejder med gymnasier, så man kan tage et 4-årigt gymnasieforløb, der indeholder det musikalske grundkursus.
Grundkursusset er et springbræt til at komme på musikkonservatoriet. Og så er man godt på vej til en musisk karriere.
For at gøre det kendt, har efterskolen lanceret hjemmesiden www.stjerneakademiet.dk, hvor man kan se en kort præsentation på en YouTube- film.

Elever til X-factor

På efterskolen forsøger man at skabe de nødvendige rammer, som skal medvirke til udviklingen af elevernes faglige og musikalske kompetencer, men der arbejdes samtidig med at øge elevernes selvtillid og selvværd.
– Vi har oplevet, at en del af vores elever har fået så meget selvtillid, at de har meldt sig til auditions til forskellige shows i tv, heriblandt X-factor, slutter forstander John Østergaard.
Musik- og Sangefterskolen i Sydjylland har rod i Indre Mission og KFUM & K. Her er det kristne værdigrundlag, at alle er stjerner for Gud og hinanden.
Efterskolen holder Åbent Hus lørdag den 27. februar 2010, hvor man kan få en smagsprøve på, hvad det vil sige at være stjerne i sit eget liv.