Godt album!

Med inspiration der spænder fra bøn og fællesskab til en god cheeseburger, morgenkaffe og sjove twitter-beskeder, er Matt Maher aktuel med sit femte album, Alive Again.Hans mest kendte hit hidtil er formentlig Your Grace is Enough. Som så mange andre kristne musikere er Matt Maher (udtales ”mar”, ligesom ”car” på engelsk) lovsangsleder i USA.
Han er oprindelig fra Canada og har samarbejdet med prominente navne som Chris Tomlin og Matt Redman. Man forstår godt hvorfor, når man lytter til albummet. Det lyder nemlig bare godt – rigtig godt, faktisk.
Teksterne er alle skrevet af Matt Maher i samarbejde med den ene eller den anden. De er indholdsrige med spændende tanker og lidt kunstnerisk snilde, fx fra sangen Flesh and bone: I met a man who walked on water / And wore His crown like a blue collar / I met a man who welcomed children / Like they were ambassadors to a kingdom.
Eller fra sangen Love comes down: I’m finding grace beyond all measure / In flesh and blood He hides his majesty / Inside of you and me / Why would a king do such a thing?
Titelnummeret og den første sang på albummet, Alive Again, lyder som et hit og bliver efterfulgt af gode sange, særligt Sing over your children og Hold us together er rigtig gode. Sidste halvdel af albummet er mere stille, smukke og reflekterende sange.
Særligt sidste sang, Garden, bliver flot sunget sammen med Audrey Assad. Men også You were on the cross og letting go kan fremhæves sammen med mange andre. Der er variation, men sammenhæng i albummet.
”Formålet med cd’en er i kunsten og den måde den peger på Gud – nemlig Jesus Kristus – at introducere dig, lytteren, til ham via melodier og ord, som beskriver, hvad han betyder for mig”, skriver Matt Maher i cd’ens booklet, og det må man sige er lykkedes. Det er et rigtig godt album med god kvalitet hele vejen igennem.
John Engedal