Velvilje hos Gud eller mennesker

Hvis vi vil bevare et sundt perspektiv, må vi være klar over, at velvilje hos mennesker udelukkende handler om, hvordan vi er udadtil. Alt afhænger af offentlighedens opfattelse af os.Lisa Bevere
Amerikansk forfatter og forkynder.

Den bliver som regel dannet af udseende og præstationer. På denne arena vinder de attraktive og succesfulde. Når deres popularitet vakler, lider de tab, hvis de knytter deres værdi til menneskers mening. Gud vakler ikke i sin kærlighed til os, uanset hvad offentlighedens mening om os måtte være.

Velvilje hos Gud erkendes i det skjulte

Velvilje hos Gud erkendes i det skjulte. Den fokuserer på, hvem vi er privat, når der ikke er nogen omkring os til at give os bifald eller heppe på os. Hvem vi er, når ingen ser os, er en meget mere præcis præsentation af, hvem vi virkelig er. Det gælder næsten universelt, at de dårlige beslutninger, vi træffer privat, ødelægger vores gunst i det offentlige. Hvis valgene involverer syndige aktiviter – som sladder, pornografi, ægteskabsbrud eller underslæb – er det så offentlige eller private beslutninger? Det meste begynder privat i vores tankeliv. Beslutninger om at stjæle, snyde eller bedrage bliver truffet i hemmelighed.

Privat har vi også evnen til at kultivere et tankeliv, som bliver renset gennem det rigtige forhold til Gud. Alene med ham bliver vores motiver vejet og åbenbaret. I hans nærvær bliver alle skuffelser og forventninger stedt til hvile. Der bliver jeg favnet, som jeg er, ikke på grund af, hvad jeg gør. Det er mit virkelige jeg, den person, jeg er, når ingen ser mig. Det er den person, Gud mest glæder sig over at bruge tid sammen med. I hans nærvær finder jeg en mere præcis afspejling, fordi min værdi udelukkende kommer fra ham. Hvem jeg er, alene med ham, er langt mere vigtigt for ham end noget, jeg kan udrette for ham offentligt.

Fra bogen ”Slås som en pige” af Lisa Bevere. Forlaget Alstrup.