Dansk jazz

Rune Herholdt er kendt for sin gospelentusiasme og for sin medvirken i filmen ”Oh Happy Day”. Nu har han udgivet et dejligt jazz-debutalbum.Udgivelsen består af klassisk jazz. Rune Herholdt skriver selv i coverets booklet: ”A Single Touch er min måde at værne om den jazz, der ikke er underlagt behovet for konstant nydannelse.”
Albummet indeholder populære, klassiske sange som ”Close Your Eyes” (1933), ”Angel Eyes” (1953), ”It Could Happen To You” (1944), samt en sang bestående af både ”I Only Have Eyes For You” (1934) og ”Cheek to Cheek” (1935).
Rune Herholdt har selv forfattet to af sangene (”Days Of Joy” og ”Why Can’t I let Go”). Den første er dedikeret til hans datter, mens den sidste afslutter albummet meget smukt og fredfyldt.
Det er sjældent, man finder en mandlig, dansk jazzsanger. Rune Herholdts mange år inden for gospelmusikken giver ham dog også en nærhed i stemmen i ”A Single Touch”. Jazzen kan naturligvis ikke rumme den samme glæde, som gospelmusikken oser af. Men Rune Herholdts charmerende og dygtige stemme giver albummet en varme og munterhed hele vejen igennem. Der er numre præget af en opmuntrende lethed og glæde, mens andre bærer et lidt mere melankolsk præg, fx ”When Sunny Gets Blue”.
Rune Herholdt bliver akkompagneret med fremragende klaverspil af Mads Bærentzen, mens Jesper Løvdal brillerer med tenorsaxen. Jesper Lundgaards basspil er også uundværligt.
Det skal dog også nævnes, at albummet ikke bærer noget kristent præg. Det skulle lige være i Rune Herholdts takketale sidst i cd’ens booklet, hvor han skriver: ”Til sidst den største tak til Dig, der giver mig styrke og opretholder mit liv hver eneste dag!”
Musikken derimod fejler intet. Den er simpelthen fremragende!
John