Bøn og faste på Haiti

Haitis præsident aflyste national festival til fordel for bøn for landet.I februar aflyste den haitiske præsident René Preval den årlige Mardi Grass-festival. I stedet udråbte han tre dages bøn og faste. En nyhed man ikke kunne finde på dansk tv.Arrangementet samlede over en million haitiere. Folk var samlet midt i hovedstaden Port-au-Prince foran præsidentpaladset.
Fra kl. 6 om morgenen til kl. 6 om aftenen var der bøn og lovsang. Folk bad Gud om tilgivelse og omvendte sig. Efter at præsident Preval havde bedt Gud helbrede landet, lagde præsterne hænderne på ham og bad om Guds velsignelse.
Der bor cirka ni millioner mennesker i Haiti. 80 procent er katolikker, 16 procent er protestanter, mens 4 procent bekender sig til andre eller ingen religion. Det vurderes, at cirka halvdelen af befolkningen praktiserer voodoo. Haiti anses for at være et af de mest korrupte lande i verden.
Under de tre dages bøn og faste berettes om 3000 bekræftede omvendelser. Heraf er 101 tidligere voodoo-præster.
På YouTube kan man se et indslag fra Haiti med titlen “A Call To Fasting & Prayer”. Calvin Lyerla fra Act 2 worship Center i Florida fortæller:
– Landet er på knæ foran Gud, og himlen er åben.
Lisbeth