Gud gør mirakler

Guds højere lov bygger på kærlighed. ”Således elskede Gud verden,” fortæller Jesus, ”at han gav sin søn den enbårne, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv” (Joh. 3:16)Jamie Buckingham
Amerikansk forfatter og præst (1932 – 1992).

Det største, Jesus lærte os om Gud, er, at han er en Gud, som holder af os. Det er der mange eksempler på.
I slutningen af 1940’erne rejste Oral Roberts rundt midt i USA med sin teltmission for at prædike for fattige hvide og endnu fattigere sorte. Han havde kun ét budskab: Gud er en god Gud.
Det var et fremmed budskab for datidens kirker, som i det store og hele havde fremstillet Gud som en gud for middelklassen og de rige, en gud som velsignede nogle få udvalgte, men lod resten af folket lide. Til sine teltmøder inviterede Roberts de fattige, de syge, de hjemløse og fortalte dem, at Gud var god. Folk kom, troede og blev helbredt.
Senere, i 1960’erne, tog en anden prædikant fra Pinsekirken, David Wilkerson, til New Yorks ghettoer og fortalte bandelederne – gadernes unge krigsherrer, at ”Gud er kærlighed.” Nicky Cruz, en af de mest krigeriske af disse unge bandeledere, snerrede af Wilkerson. Han trak sin springkniv og sagde, at han ville skære ham i småstykker. ”Gør det bare,” svarede prædikanten, ”men hvis du skærer mig i tusind stykker, vil hvert stykke råbe: ”Gud elsker dig.” Budskabet om denne gode Gud var for meget for Cruz. Han gav sit hjerte til Kristus og blev en af verdens førende evangelister.

Gud har omsorg for os!

Hvis noget rører Guds hjerte, er det vores manglende evne til at forstå, hvem han er. Vi bliver ved med at kæmpe vore egne kampe i livet uden at give ham hæderen og æren, eller så meget som at lade ham være den Gud, han gerne vil være. Han vil være miraklernes Gud. Han vil være opstandelsens Gud. Han vil være en magtfuld og omsorgsfuld Gud i vore liv.
Men fordi vi ikke kan få vore øjne op, fordi vore øjne altid ser ligeud i stedet for opad, går vi glip af utallige mirakler, som venter på dem, som tror – som giver ham æren.

Fra bogen ”Guds kraft” af Jamie Buckingham.