Kristendommen forbliver den allerstørste religion

Naturreligioner går tilbage, og ateister vil være et sjældent syn i 2050, mener forskere.Kristendommen er den mest udbredte religion i verden, og sådan vil det også være om 40 år.

Der er håb for kristendommen i verden, viser ny underøgelse.

Det mener amerikanske og britiske forskere, som ud fra en lang række parametre og statistiske materialer har givet et bud på verdens religiøse sammensætning i år 2050.

Religioner vil vokse

Til den tid vil der ifølge prognoserne leve 9,2 millioner mennesker på jorden, og derfor forudser forskerne fra Center for the Study of Global Christianity, at langt de fleste religioner vil vokse i antallet af udøvere.
Kristendommen og islam vil dog i 2050 være de to suverænt største religioner.

3,2 mia. kristne

Således vil 62 procent af verdens befolkning bekende sig til enten kristendom eller islam, og kristendommen alene vil have omkring 3,2 milliarder udøvere.
Mens de store verdensreligioner går frem, sker det modsatte for de traditionelle naturreligioner.
For 100 år siden udøvede 22 procent af verdens befolkning således traditionelle kinesiske religioner, men i takt med globaliseringen er den andel i dag faldet til 6,6 procent, og ifølge prognoserne vil den falde yderligere de næste 40 år.

Ateister et særsyn

En af de mere bemærkelsesværdige forudsigelser om fremtiden er, at ateister vil være et sjældent syn i 2050. I 1970 udgjorde de 20 procent, i dag kalder 11 procent sig ateister, og i 2050 forventer forskerne at kun 7,5 procent vil vælge et ståsted uden religion, fremgår det af bogen ”Atlas of Global Christianity”, som samler forudsigelserne.