200 retsforfølges i Nigeria for Jos-massakre

Nigeria retsforfølger omkring 200 mistænkte for de to massakrer den 7. og 17. marts i flere landsbyer omkring Jos, hvor ekstremistiske muslimer dræbte over 500 kristne.49 vil blive anklaget for drab og terrorisme i forbindelse med angrebet den 7. marts, mens syv andre modtager lignende anklager for angrebene den 17. marts, oplyser Christian Today.

Andre anklages for ulovlig besiddelse af våben, uroligheder, brandstiftelse og for at forårsage alvorlig skade.

Det blodigste angreb fandt sted den 7. marts, hvor op mod 500 kristne blev dræbt. Angriberne satte ild til husene og huggede folk ihjel med machete-knive, når de forsøgte at flygte ud af brændende huse.

Der har de senere år været flere sammenstød i Nigeria, hvor det nordlige område domineres af muslimer, mens kristne dominerer det sydlige område.