Abortmodstandere imod Obamas nye sundhedsreform

Abortmodstandere i USA kritiserer Barack Obamas nye sundhedsreform. De frygter, at offentlige midler vil gå til at finansiere abort.Pro-liv-grupper har siden sundhedsreformen blev vedtaget i Repræsentanternes Hus den 21. marts sagt, at det er den største forøgelse af abort-støtte siden 1973, hvor en meget kontroversiel sag i amerikansk højesteret i praksis lovliggjorde abort i samtlige delstater.

Det var ellers lykkedes den demokratiske pro-liv-leder i Repræsentanternes Hus, Bart Stupak, at opnå et kompromis med Obama, der udfærdigede et dekret om, at ingen offentlige midler ville gå til abort. Men mange pro-liv-grupper har kritiseret aftalen, fordi dekretet ikke er tilstrækkeligt og til enhver tid kan annuleres, oplyser The Christian Post.