Ateist taber sag om Gud

Ateist har tabt endnu en sag omkring Guds rolle i USA. Denne gang i præsidentens indvielsesceremoni.Det var ateisten Michael Newdow, som forsøgte at fjerne frasen ”so help me God”, samt påkaldelsen og velsignelsen af Gud fra præsidentens indvielsesceremoni.
– Om 2009-ceremoniens indarbejdning af den religiøse ed og bønner var forfatningsmæssige kan være et vigtigt spørgsmål for klageren, men det er ikke en levende kontrovers, der kan benytte sig af de retslige føderale domstole, skriver dommeren Janice Rogers Brown i sin udtalelse ifølge Christian Post.
Det er faktisk op til præsidenten selv at vælge, hvad ceremonien skal indebære. Han kan derfor heller ikke hindres i at involvere religiøse elementer, hvilket også ville stride imod forfatningens første tillæg. Desuden har mange af hans forgængere også haft religiøse referencer, påpeger Brown.
Newdow har tidligere tabt to lignende sager.
John