Evangeliet til hele verden i 2020

Vores generation kan nå hele verden med evangeliet gennem internettet i 2020, mener grundlægger af Global Media Outreach, som driver mission på internettet.Vores generation kan fuldføre missionsbefalingen om at nå hele verden med evangeliet, mener direktør for internet-mission. Sidste år besøgte 66 millioner mennesker organisationens 100 hjemmesider.

I 2015 vil der, ifølge Walt Wilson, være trådløst internet overalt i verden. Vi kan dermed nå hele jordens befolkning, mener Walt Wilson.

– Vi er den første generation i hele menneskets historie, som har teknologien til at nå hver mand, kvinde og barn i verden i 2020.
Vores generation har alt inden for rækkevidde, som kræves for at fuldføre missionsbefalingen, siger Walt Wilson, som er grundlægger og administrerende direktør for Global Media Outreach (GMO).
Ifølge Walt Wilson, som tidligere har været bestyrelsesmedlem i Apple, vil der i år 2015 være WiFi (trådløst internet) overalt i verden.

Billigt og effektivt

At drive mission på internettet er ikke bare effektivt rent økonomisk, men det gør det også muligt at fortælle evangeliet i mere lukkede områder, hvor traditionelle missionærer har svært ved at komme ind.
GMO har mere end 100 hjemmesider, hvor åndeligt søgende kan hente information og komme i kontakt med over 4.000 frivillige netmissionærer, der svarer på mails fra mennesker fra hele verden. De behøver derfor heller ikke at forlade deres daglige arbejde for at drive mission.
Sidste år noterede GMP mere end 10 millioner mennesker, der på organisationens hjemmesider indikerede, at de ville følge Jesus. Det er en kæmpe fordobling, siden organisationen lancerede hjemmesiderne i år 2004. Her noterede organisationen 21.066 mennesker, der valgte Jesus.
– Jeg tror, at Gud har bygget dette netværk for at færdiggøre det formål [at nå hele verden] inden for vores livstid. Vi kaldes over hele verden til at engagere os i kampen for menneskets sjæl, siger Wilson.

– Nytænkning nødvendig

GMOs kommunikationsdirektør, Michelle Diedrich, forklarede under et seminar tidligere på ugen, at der fandtes så meget dårligt på internettet, som kristne derfor skulle være en modvægt til, og at kristne skulle hjælpe folk med at finde Jesus over internettet.
– Der er flere folk, der bruger internettet end går i kirke. Der er brug for ny tænkning i mission i denne post-kristne tid, sagde Diedrich.
Hun har over for Christian Post forklaret, at netmissionærerne kan gå ”meget dybt” med de mennesker, de vejleder åndeligt over internettet. Desuden ønsker GMO både at fortælle evangeliet, hjælpe folk med at vokse i deres tro og komme i kontakt med en lokal kirke. Derfor er der både mulighed for chat, selvbetjening af online bibelstudier og at deltage i bibelstudier for grupper.

Internettet har også begrænsninger

På trods af de mange muligheder erkender Dietrich alligevel, at der er begrænsninger på internettets muligheder.
– Du kan ikke besøge nogen på hospitalet. Du kan ikke give dem en tallerken med mad, hvis de er syge. Du kan ikke lægge hænderne på dem fysisk. Så der er helt klart ting, som den ’fysiske kirke’ gør, som du på ingen måde kan gøre over internettet, siger hun.
GMO er en gren af missionsorganisationen Campus Crusade for Christ og har fx hjemmesiderne WhoisJesusReally.com, GodLovesTheWorld.com, 4StepstoGod.com og GrowinginChrist.com.