Kamel-metoden virker!

”Kamel-metoden” er meget nyttig til at nå muslimer med evangeliet, siger missionstrateg.Den såkaldte ’Kamel-metode’ er effektiv, når man skal fortælle evangeliet til muslimer.

Det 100. navn for Allah er Jesus, og blev kun afsløret til kamelen.

”Kamel-metoden” bruger et sagn fra islam til at introducere Jesus til muslimer. Sagnet fortæller, at alle gode muslimer kender 99 navne for Allah, men at det 100. navn kun blev afsløret til kamelen. Det 100. navn er Jesus – eller ”Isa”, som det hedder på arabisk.
Muslimerne henvises derefter til vers i Koranen, som viser, at Isa er hellig, har magt over døden og kender vejen til himlen. Evangelisten forbinder herefter den islamiske offerfest, Eid al-Adha, til Guds frelsesplan for hele menneskeheden.
Metoden er blevet kritiseret, bl.a. af præsidenten for Liberty Theological Seminary, Dr Ergun Caner, som mente, at metoden var kættersk og byggede på bedrag, fordi Gud i Bibelen og Allah i Quranen ikke havde noget til fælles.

Bygger på sandhed og virker på lang sigt

David Taylor (dæknavn) har arbejdet blandt muslimer på Filippinerne i over 10 år og er forfatter til bogen ”Operation 10/40 Window”, som fokuserer på mission i et område, der dækker Asien og Mellemøsten, hvor der er få kristne.
Han forsvarer kamel-metoden og forklarer, at metoden bygger på bibelske sandheder, som Quranen også bekræfter, og som bruges som en bro, til at lede personen til evangeliet.
– Desværre er der nogen (for det meste folk uden nogen erfaring i at arbejde med muslimer på ’missionsmarken’), som ikke forstår den og misrepræsenterer den, siger David Taylor til Christian Post.
– I vores arbejde med muslimer på Filippinerne har vi fundet ud af, at de, som brugte fremgangsmåder som kamel-metoden, så begyndelsen på bevægelser af nye disciple, som stadig vokser i dag.
De, der ikke gjorde, men benytter sig af en antagonistisk (afstandstagende, red.) fremgangsmåde over for Koranen og islam, så kun lidt eller ingen varig frugt, siger han og tilføjer:
– Generelt, så er den bedste måde til at nå muslimer at lade samtalen fortsætte og gradvist lade Helligånden begynde at åbenbare sandhed til søgende.
Taylors forældre arbejdede – ligesom han selv – som missionærer på Filippinerne. Han er derfor opvokset med at høre missionsstrategier om, hvordan man skal nå unåede folkeslag med evangeliet.
Der findes omkring 1,3-1,5 milliarder muslimer. Det svarer til omkring en femtedel af jorden befolkning.