Fabianos testamente: Sådan bliver du fri af fortiden

Det italiensk-tyske ægtepar Frank og Catherine Fabiano har flere gange været i Danmark for at undervise om, hvordan man bliver fri af fortidens psykiske og åndelige sår.Frank og Catherine Fabiano stiftede Dynamis Ministries i Tyskland og blev brugt meget af bl.a. Youth With A Mission i deres familiearbejde gennem mere end 25 år. Frank – som nu er død – var uddannet i psykologi, mens Catherine er uddannet i sjælesorg og sociologi.

Det foregik på en uges kursus på Kolding Internationale Højskole. I februar måtte skolen imidlertid aflyse et planlagt kursus, da Frank pludselig døde.
Højskolen håber senere at kunne gennemføre kurser med Catherine, når hun har fået tabet lidt på afstand.
Til gengæld har Anne-Marie Tinggaard og Lina Fogh-Petersen oversat deres bog, Healing Your Past, Releasing Your Future, som på dansk har fået titlen ”8 skridt tilbage til fremtiden”.

De 8 skridt

Forfatterparret gennemgår nemlig de første 8 aldre i et menneskes liv:
Livet i livmoderen, hvor vi – ifølge Fabianos – får den første prægning for livet.
Fødslen og spædbarnsstadiet, som handler om, hvordan vi bliver modtaget.
Fra 6-18 måneder, hvor vi udforsker verden.
To-års alderen, hvor vi finder ud af, at vi kan og vil selv.
3-5-års alderen, hvor vi udvikler vores identitet.
6-12-års alderen, hvor vi bliver bevidst om vore særlige evner.
De tidligere teenageår fra 13-14, hvor vi modnes og tilpasses.
Og de unge år fra 15-30, hvor vi bliver voksne og – forhåbentlig – finder målet og meningen med vores eget personlige liv.

Der er masser af psykologiske øjenåbnere i disse otte kapitler. Stor indsigt. Fantastiske afsløringer af, hvilke konsekvenser disse første otte aldre har for vores senere liv. Ja endda, hvordan tidligere generationers forbandelser kan række deres skygge ind over vores liv i dag, indtil de bliver brudt.
Forfatternes erfaring er imidlertid, at sårene kan heles og de mest indviklede psykologiske problemer kan løses, når man inviterer Helligånden ind i minderne.

”Den åndelige metode”

Efter hvert kapitel foreslår de en metode, hvor man først identificerer det ”voksne” problem, man nu slås med, og derefter i bøn lader Helligånden ”komme ind” og vise, hvad roden til problemet er.
Det kan fx være, at man bliver mindet om en bestemt situation i ens barndom. Herefter inviterer man så helt konkret Jesus ind i dette minde og oplever det sammen i tankerne. Man fortæller Jesus om éns følelser og tanker i dette minde, og beder ham om at vise, hvad Gud Faders oprindelige gode vilje for denne situation var. Denne hjælp kan komme som en enkelt sætning, der pludselig kaster nyt lys over tingene, andre ser for sig et billede eller en hel lille video, der afspilles for det indre blik.
Det kan måske lyde lidt mærkeligt og uvant, men forfatternes pointe – og erfaring – er, at troen på Guds hjælp kan gøre en enorm forskel i de problemer, vi har med i livet fra vore første år.
I bogen giver de mange eksempler på dette.

Åndelig selvhjælp

Det er således en åndelig selvhjælps-bog. Og mange læsere vil sikkert opleve umiddelbar hjælp til deres problemer, sådan som det er sket ved forfatternes kurser.
For andre, der er mindre fortrolige med at omsætte troen konkret i det personlige liv, vil det nok være gavnligt at have en troende kristen – med åndelig og psykologisk forståelse – som medhjælper i denne proces.
Bogen forudsætter selvfølgelig, at man er åben for den åndelige virkelighed. At man tror på, at der er mere mellem himmel og jord, end vi kan måle.
Bogen er henvendt til mennesker, som tror eller har oplevet, at Gud er en realitet – en personlig og intelligent kraft, som interesserer sig for menneskers ve og vel. En Gud, som vil os det godt. Som vil hele og genoprette.

Frank og Catherine Fabiano: 8 skridt tilbage til fremtiden. 200 sider, indbundet, 229 kr.
Udfordringens forlag.