Forstander med passion for teenagere

Jacob Hørning er ny forstander på Rudehøj Efterskole.- Jeg glæder mig helt vildt!

Jacob Hørning

Det siger en begejstret Jacob Hørning, der fra 1. august er ansat som ny forstander på Dansk Oases efterskole, Rudehøj Efterskole, i Odder.
– Jeg er passioneret omkring at være sammen med teenagere og danne rammer for dem, følge og lede dem på vej. Det er fantastisk, når forældre betror de unge til ’et andet hjem’ i de unges nok mest påvirkelige livsperiode.
Hvorfor kan du li’ at arbejde med teenagere?
– Fordi unge er i en unik situation. De leder efter sig selv. Efterskolen er et led i deres identitetsdannelse. Og det stiller store krav til os som personale. Det er et stort ansvar.

Masser af ideer

– På efterskolen indgår teenageren i voksenrelationer, der går to spadestik dybere. Jeg er utroligt glad for, at forældrene giver os mulighed for at præge deres børn.
Jacob Hørning kender Rudehøj Efterskole indefra. Han var lærer på skolen i fem år fra 2003 til 2008. De seneste to år har han været viceskoleleder på Jakobskolen i Århus. Så nu kan han også se efterskolen udefra:
– Jeg kan se masser af ubrugte muligheder og har masser af gode ideer. Men jeg vil ikke presse dem ned over hovedet på medarbejderne. Vi skal nu ind i en proces, hvor vi skal finde vores niche, siger han.

Mærker Gud

Rudehøj Efterskole har 80 elever lige nu. Der er plads til 90. Efterskolen er tilknyttet Dansk Oase.
– Det ser jeg fantastisk mange muligheder i, fortæller Jacob Hørning. Nogle vælger Rudehøj på grund af bestemte linjefag, andre på grund af skolens geografiske placering.
– Men mange vælger den også på grund af baglandet. Uanset hvilke forventninger eleverne har, så vil vi lægge det liv frem, som vi tror på. Mange kommer på kristen efterskole for at ”mærke Gud”.
Hvad tror du bliver din største udfordring?
– Jeg ved ikke hvad det skulle være. Jeg er bare glad, stolt og også ydmyg over for muligheden. Jeg glæder mig helt vildt over de muligheder som ikke er brugt endnu.

Grebet af at undervise

Jacob Hørning er uddannet ved Århus Lærerseminarium med linjefagene matematik, dansk, idræt og religion.
Hvorfor valgte du at blive lærer?
Jeg var midt i et ingeniørstudie, da jeg blev spurgt af Rinkenæs Efterskole, om jeg ville undervise i matematik og gymnastik. Efter et år var jeg så grebet af at undervise, at jeg valgte at tage et år til. Og så blev jeg klar over, at jeg hellere måtte uddanne mig til lærer.
Det er ikke kun Jacob Hørning, der nu glæder sig til at komme i gang med de nye opgaver. Skolens elever og medarbejdere glæder sig også:
– Det er en stor tryghed og glæde for alle, og der var også udelt jubel blandt elever og medarbejdere, da valget blev offentliggjort, skriver Rudehoj.dk.
Jacob Hørning er gift med Maria og har fire børn.
Svend Løbner