Ruslands præsident anmoder Hamas om at løslade kidnapped israelsk soldat

Ruslands præsident, Dmitry Medvedev, har i Damascus anmodet Hamas’ leder, Khaled Masha’al, om at løslade den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit, der har været holdt i fangenskab i Gaza-striben i snart fire år.Medvedev og Masha’al mødtes i den syriske hovedstad, efter at den russiske leder havde haft drøftelser med Syriens præsident, Basha Assad, og herunder lagt Moskvas tyngde til diplomatiske bestræbelser på at lempe antagonismen mellem Israel og Syrien.

På mødet med Assad advarede Medvedev om, at den israelsk-arabiske spænding truer med at trække Mellemøsten ind i en ny katastrofe.

De to præsidenter bekræftede Irans ret til at udvikle et fredeligt atomenergprogram, mens verdensmagter har presset på for nye økonomiske sanktioner for at prøve at standse, hvad de mener er udvikling af et iransk atomvåbenprojekt.