Fodbold, Forkyndelse og Fællesskab

Der blev tacklet og bedt fodbold-fadervor, da vinderne af Frelsens Hær Cup skulle findes.Der var masser af unge og gamle, drenge og piger, der boltrede sig på de grønne og knoldede baner, da Frelsens Hær Cup blev holdt for 20. gang i Valby lørdag den 29. maj.

Efter et drabeligt finaleslag mod deres landsmænd fra Færøerne kunne Eliaskirken for andet år i træk lade sig tilbage fra Frelsens Hær Cup med den store pokal.

Over 20 kirker var repræsenteret, og mange hold repræsenterede mere end ét kirkesamfund. Det var en dag med masser af flotte mål, latter og fight til sidste dommerfløjt.

Færøerne vs. Færøerne

Efter 18 snævre kampe stod det klart, at finalen i herrerækken blev et rent færøsk opgør mellem Kristinova og Eliaskirken.
Håret rejste sig på alle, der var på Valby bakke, da 22 heroiske mandestemmer gjaldede den Færøske nationalmelodi ud over banen og satte stemningen for en storslået finale.
Der blev gået til vaflerne, og man kunne se, at der var et helt års håneret på spil. Der blev taklet, så det sang, skudt på alle løse bolde og spillet på alle fodboldsprogets facetter.
Midt i første halvleg faldt det, der skulle vise sig at være finalens afgørelse, da Eliaskirken scorede et flot mål efter en lang bold op til deres hurtige angriber.
1-0, og så kunne Eliaskirken lade sig hylde for andet år i træk. De gik ubesejrede igennem turneringen og lukkede ikke et eneste mål ind. Så det var en retfærdig vinder af turneringen.

Pigerne fra FC Udfordringen vandt suverænt deres række og kunne lade sig fejre som vindere af Frelsens Hær Cup 2010.
FC Udfordringen vandt igen

I pigerækken løb storfavoritterne fra FC Udfordringen med sejren. I suveræn stil havde de fejet al modstand til side og kunne efter endt arbejde lade klapsalverne drysse ned over deres storsmilende ansigter.
Men det vigtigste ved Frelsens Hær Cup er ikke nødvendigvis kampene og den store pokal, men mulighed for at møde gamle og nye venner omkring verdens bedste sport.
For mange er det et årligt tilbageværende samvær med gamle efterskolevenner, kirkevenner og anledning til at mødes på tværs af kirkeskel.
Og alle der påstår, at Gud ikke er interesseret i fodbold, kan bare komme med til næste års stævne og se, at de tager fuldstændig fejl.

Gud og VM

Ved stævnets andagt talte Emil Fhær om, hvordan Guds rige ligesom VM var nær, og træningen var i fuld igang. I den forbindelse bad han en omskrivning af Fader Vor, der passer super til den store Fodboldsommer, vi går i møde. Du kan læse og bede den.