Hamas-leder: “en bølge af ‘flotille- skibe til Gaza efter VM i fodbold”

– Israel kan forvente en bølge af “friheds-flotille”-skibe med kurs mod Gaza-striben, såsnart VM i fodbold er forbi, udtaler en palæstinensisk leder, tidl. udenrigsminister Mahmoud al-Zahar.I et interview med den britiske avis, “The Independent”, advarer han Israel om, at

mindst otte sådanne skibe, måske omfattende fartøjer fra Iran, vil sejle fra Den persiske Golf gennem Suezkanalen til Middelhavet.

I forbindelse med muligheden af at Egypten måske vil hindre flotillen i at sejle gennem kanalen, siger al-Zahar.

– Disse skibe har samme ret som israelske skibe, ifølge international ret. Egypten vil aldrig kune standse en sådan kampagne.

Al-Zahar kom ind på muligheden af, at Iran måske vil være sponsor for flotillen og sagde i denne forbindelse:

– Lad os tale om moralitet. Hvor er Jeres moralitet, hvis Iran vil skænke levnedsmidler og medicin?

Den kidnappede israelske soldat

Han beskyldte den israelske regering for at været løbet fra en fangeudvekslingsaftale, som – påstod han – ville kunne have ført til løsladelse af den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Indtil nu har de israelske hensigter været ikke at have en aftale, sagde han.

Han sagde, at Shalits tilfangetagere var de, der afviste at han får besøg af Røde Kors eller en anden international humanitær organisation og sagde videre, at de implicerede havde fortalt ham, at et besøg var umuligt.

Hamas-lederen udtrykte tilfredshed med, at den såkaldte kvartet (omfattende USA, FN, EU og Rusland. red.) havde lagt pres på Israel for at lempe belejringen af Gaza, men understregede, at hans organisation stadig afviser det internationale samfunds krav om at anerkende Israel., overholde tidligere aftaler og tage afstand fra vold.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hvad er Israels reelle grænser og hvad med besættelsen af Jerusalem og af Golan-højderne, sagde al-Zahar. Jeg anmoder israelerne om at afstå fra vold. Og jeg anmoder Jeres land (England. red.) og derefter amerikanerne om at fordømme vold i Afghanistan, Irak og Pakistan.