I giver os mod

Et nærværende og tændt Switchfoot gav over 400 unge en fed rock-koncert i Silkeborg.- Der er gået tre lange år, siden vi sidst spillede her (Danmark, red.). Vi håber at komme tilbage snart, måske allerede i november og januar, sagde forsangeren Jon Foreman i løbet af aftenen.

Jon Foreman var energisk oppe på scenen. Foto: Optimal Fokusering/Mikael Arendt Laursen.

Det var en energisk og nærværende aften, da Switchfoot holdt koncert i Silkeborg onsdag i sidste uge. Det danske rockband The Dawn varmede op en halv time, før det californiske band indtog scenen.

Godt show

Switchfoot er kendt for at give en god optræden, og koncerten i Silkeborg var ingen undtagelse. Forsanger Jon Foreman fremtrådte som en sand rockstjerne og var både nærværende og energisk i sin optræden.
Han var hele tiden i kontakt med folk fra scenekanten, gav sin hat til en fra publikum og hoppede flere gange ned fra trommesættet. I slutningen af sangen ”This Is Your Life” spillede han endda på sin elguitar med munden…
Hele bandet rykkede helt ud til scenekanten i sangen ”Yet” og gav en mere nærværende oplevelse af den sentimentale sang.
Jon forklarede, at sangen ”Sound” var inspireret af den amerikanske borgerrettighedsforkæmper John M. Perkins.
– Som jeg ser det, så giver vold grobund for vold, og had giver grobund for had. Kærlighed er den stærkeste sang, du kan synge. Kærlighed er den største lyd, du kommer til at lave.

– I inspirerer os

– Der var nogle børn der, før koncerten sagde, at de ville synge højere, end jeg gjorde. Tak fordi I beviste jeres pointe; I synger meget højere end mig, lød det fra Jon Foreman, der var imponeret over publikums begejstring.
– Tak fordi I er her i aften, og tak fordi I giver os mod til at synge disse sange aften efter aften og for at inspirere os med jeres historier. Mange af sangene er bygget op omkring disse oplevelser, som vi har her.
Jeg mente det, da jeg sagde, at jeg føler, det er ligesom en familie, vi har her. At se håbet og livet i jeres øjne, det giver os mod og inspirerer os til at synge disse sange om håb og liv rundt omkring i verden.

Mødte folk i foyeren

Ligesom alle andre bands kom Switchfoot også på scenen igen for at spille nogle ekstranumre og lagde ud med titelnummeret til deres seneste album: Hello Hurricane, hvor Jon Foreman spillede på banjo. Publikum fortsatte sangen, efter bandet var stoppet.
– I er fantastiske, I synger den sang, vi lige har sunget, fordi I vil have os til at synge den igen, eller sådan noget, jeg elsker det! lød det begejstret fra Jon Foreman.
Han kom bagefter ud i foye-ren, hvor alle samledes om ham. Han sang to sange med akustisk guitar, som alle sang med på. Derefter var der autografskrivning, og med det samme en lang, tyk kø.
Efter koncerten var der også en kødrand rundt om cd-salget, som arrangøren Glow stod for.