Kristen sommermusik

Tre populære kristne bands holder koncerter i Århus, Vejle og Silkeborg i begyndelsen af juni.Hundredevis af hoppende, hujende fans, fede guitarsoloer og en scene badet i farvet lys og røg. Sådan kommer juni til at se ud for mange unge. Tre store kristne bands gæster nemlig Danmark i begyndelsen af juni.

Switchfoot holder en af deres energiske koncerter i Silkeborg onsdag den 9. juni.

I løbet af fire dage afholdes der tre koncerter i henholdsvis Århus, Vejle og Silkeborg.

Hillsong United

Den 6. juni gæster nok verdens største lovsangsband DGI-huset i Vejle. Hillsong United holder lovsangskoncert for anden gang i Danmark. Denne gang er kapaciteten udvidet, så der er plads til over dobbelt så mange, som sidst bandet var i Danmark.

Leeland

Samme dag spiller Leeland i Danmark for første gang, når de gæster VoxHall i Århus. Bandets forsanger, Leeland Mooring, har på trods af sin unge alder på 21 år allerede leveret flere hits til store kristne musikere i USA.
I en alder af blot 17 år havde Leeland Mooring skrevet seks sange sammen med Michael W. Smith, som blev brugt på sidstnævntes album ”Stand”, mens Leeland skrev den syvende sang helt selv.
Siden har han og bandet udgivet tre albums og modtaget en Grammy Award (!) og to Dove Awards nomineringer for deres debutalbum ”Sound of Melodies” (2006).
Deres andet album blev nomineret til en Grammy Award, og i 2009 udkom deres tredje og seneste album, ”Love Is on the Move”.
Inspirationen til sangene kommer fra Gud, fortæller Leeland Mooring.
– En del af mine sange er født ud af bøn. Dem vi har modtaget den bedste respons på, har været dem, Gud på en måde bare har smidt i favnen på mig, mens jeg tilbragte tid i hans nærvær. Det er min største inspiration, har han tidligere udtalt til Christianity Today.
Det danske band ”Dawn” varmer op, inden de amerikanske stjernespirer træder ud på scenen.

Switchfoot

Tre dage senere kommer det populære amerikanske rockband Switchfoot til Danmark og holder koncert i Silkeborg.
Fans der ikke var med, sidste gang bandet gæstede Danmark til en udsolgt koncert i 2007, får altså chancen igen.
Og der er noget at se frem til. Switchfoot er kendt for deres energiske liveshows og har solgt millioner af albums verden over.
Deres nok mest populære album til dato, ”The Beautiful Letdown” (2003-2005), solgte mere end 2,6 millioner albums! Bandet har siden ligget i den sjove ende af hitlisterne – nemlig i toppen.
Bandet annoncerede for et år siden, at de havde nok materiale til at udgive hele fire albums, som naturligvis ikke ville komme på samme tid, men ét efter ét.
Det første – og seneste – er albummet ”Hello Hurricane”, som udkom i november.
Det vil senere blive efterfulgt af det næste album i rækken; ”Vice Verses”.