MAF opgraderer sine fly

MAF benytter sig fremover af det nye Kodiak fly, som overgår den ældre fly-model væsentligt.Hvordan føles det at bringe nødhjælp på luftens vinger? Det kan man opleve på lørdag, når MAF giver flyveture i deres nye Kodiak-fly.

MAFs nye flymodel koster 6,5 mio. kr. stykket og fremvises flere steder i Danmark.

Det nye Kodiak fly er væsentlig bedre end flymodellen Cessna 206, som MAF hidtil har brugt.
Kodiak har med sin 4-bladede propel og sit smalle forparti en kortere startlængde end den, Cessna 206 behøver, mens flyets korte vingefang tillader snævre drej på smalle landingsbaner. Samtidig gør vingens udformning det muligt at lande med lav fart (60 knob/110 km/t).
Kabinen kan rumme 9 passagerer, men kan hurtigt ændres fra passager- til fragttransport. Flyets store døre gør det også let at få fragt eller bårer ind og ud.
Desuden er lasteevnen større, og reservedele er hurtigere at fremskaffe, end det var tilfældet med forgængeren. Samtidig er det en væsentlig fordel, at Kodiak flyet bruger jetbrændstof, som er både nemmere og billigere at fremskaffe end flybenzin, som Cessna 206 bruger.
MAF har i øjeblikket tre af de nye Kodiak-fly, hvoraf et af dem var i brug i hjælpearbejdet i Haiti, og planlægger at anskaffe yderligere 20 stk. Prisen er 6,5 mio. kr. stykket.

MAF i Danmark

Når MAF besøger Stauning på lørdag, kan man få en gratis flyvetyr, hvis man samtidig støtter et af missionsflyene som ”fadder”. Flyet fremvises også andre steder i Danmark i juli måned. Der er flyshow i Randers den 20. juli, i Odense den 22. juli og i Roskilde den 24. juli.