Sanktioner over for liberal gren af Anglikansk Kirke

Den Anglikanske Kirke har suspenderet kirkens liberale gren i Nordamerika, Den Episkopale Kirke, fra at deltage i den økumeniske dialog.Det sker, fordi Den Episkopale Kirke kontroversielt har ordineret den aktivt lesbiske præst, Canon Mary Glasspool, til biskop i Los Angeles, skriver Christian Post.
Det har frustreret mange konservative, fordi ledere i Den Anglikanske Kirke flere gange siden 2004 havde besluttet at indføre et midlertidigt forbud mod indvielse af homoseksuelle biskopper. (Glasspool er den anden homoseksuelle biskop, efter at Den Episkopale Kirke indviede sin første homoseksuelle biskop, V. Gene Robinson, i 2003).
Mange troede ikke, at lederen af Den Anglikanske Kirke, Rowan Williams, ville tage konkret handling i sagen, men det har han altså gjort. Han har også tidligere foreslået at fratage disse kirker deres beslutningsbeføjelser i et organ, der undersøger spørgsmål om doktrin og autoritet.
John