Saudisk luftrum åbent for israelsk flyangreb mod Iran

Saudi-Arabien ”vil se den anden vej”, hvis Israel flyver over Saudi-Arabien for at bombe Irans atomanlæg. Israel nægter at kommentere enkeltheder, men udelukker ikke et angreb.Saudi-Arabien vil tillade israelske jetfly at bombardere Irans atomanlæg, skriver ”Times” i London, ifølge israelsk presse.Bladet citerer en amerikansk forsvarskilde i Golf-området for, at saudierne allerede har foretaget tests for at sikre, at intet jetfly vil blive skudt ned i tilfælde af et israelsk flyangreb.
– Saudierne har givet deres tilladelse til israelerne til overflyvning og vil ”se den anden vej”, siger kilden. De har sikret, at deres egne jetfly ikke vil blive sendt op, og at ingen vil blive skudt ned – altsammen med det amerikanske udenrigsministeriums kendskab.
En saudi-arabisk kilde har til ”The Times” udtalt, at det er almen viden i saudiske forsvarskredse, at der eksisterer en aftale, hvis Israel beslutter sig for at slå til. Til trods for spændinger mellem Israel og Saudi-Arabien deler deres regeringer afsky for styret i Teheran og en fælles frygt for Irans atomambitioner.

Udelukker ikke angreb

Artiklen kommer ind på, at et israelsk forsøg på at ødelægge Irans atomkapacitet sandsynligvis vil blive rettet mod uran-berigelsesanlægget i Qom og Natanz, tungtvandsreaktoren i Arak og et gasoplagrings-projekt i Isfahan.
Israelske embedsmænd afviser at kommentere enkeltheder ved et muligt angreb på Iran, som statsminister Binyamin Netanyahu har afvist at udelukke.
Den tidligere israelske efterretningschef, Aharon (Ze’ev) Farkash, siger til ”Times”:
– Jeg ved, at Saudi-Arabien er endnu mere skræmt end Israel over en iransk atomkapacitet.
FN’s sikkerhedsråd har vedtaget nye sanktioner mod Iran i håb om, at man ad diplomatisk vej kan stroppe Irans udvikling af et atomvåben.