Vækkelser i verden giver mangel på bibler

Der er så mange mennesker verden over, der bliver kristne, at det kniber med at levere bibler til dem alle. 2.400 sproggrupper mangler stadig Bibelen på deres eget modersmål.Verdens befolkninger længes efter at lære Jesus at kende. Derfor kan man ikke følge med i trykningen af bibler. 2.400 sproggrupper mangler stadig Bibelen på deres eget modersmål.I løbet af de sidste tre år har 1.100 fuldtidsmissionærer opstartet menighedsarbejde blandt 338 tidligere unåede folkegrupper. Hinduer, muslimer og buddhister giver respons på evangeliet som aldrig før, skriver avisen Norge IDAG.

Muslimer omvender sig via tv og medier

Særligt mange muslimer vælger at følge Jesus gennem forskellige medier som radio, tv og internet.
– For nyligt ringede en person ind til et tv-program fra Saudi Arabien. Han fortalte: ”Vi er nu 50.000 her i Saudi Arabien, som er disciple af Isa al masih” (Jesus, red.). En anden ringede ind og fortalte: ”Vi har 1.000 muslimer her i Europa, som gerne vil vide, hvordan vi kan blive frelst”, lyder det fra Roald Lidal, der arbejder på et stort bibeltrykkeri i Japan, der bliver drevet fra Norge.

Medierne baner vejen

De nye mediemuligheder, som internet, iPod og mobiltelefoner, øger mulighederne for udbredelsen af evangeliet. Global Media Outreach meldte sidste år ud, ifølge Norge IDAG, at 17 mio. havde været inde på deres 91 hjemmesider. 3 mio. havde valgt at følge Jesus, hvoraf 700.000 af disse havde opgivet navn og adresse, så de kunne kontaktes af kristne.
Det har fået en menighed i Orlando, Florida, til at sætte et mål om at uddanne 5.000 internet-missionærer for at kunne følge med den store respons, der lige nu foregår over nettet.
Samtidig vil teknologivirksomheders bestræbelser på at sikre hele jordens befolkning adgang til internettet åbne endnu større muligheder for udbredelsen af evangeliet.

Verdenshistoriens største vækkelse i Kina

Kina oplever fortsat den største vækkelse i historien, viser kilder. Andre sydøst-asiatiske lande og mange afrikanske nationer oplever også vækkelse, skriver den norske avis.
– Vi har aldrig nogensinde set en åndelig opvågning af lignende dimensioner. Dette er utrolig gode nyheder, men det giver også store udfordringer, siger Roald Lidal og henviser til væksten i Kina.
– Vi tror, at 50 til 60 millioner kristne i Kina fortsat venter på en bibel. David Aikman skriver i sin bog fra 2003, ”Jesus in Beijing”: ”Dersom den nuværende vækst i antal troende fortsætter, vil 20-30 procent af Kinas befolkning være troende inden 30 år, lyder det begejstret fra Roald Lidal, som mener, at vi ikke kan klare opgaven som enkeltpersoner, men kun når vi står sammen.
Han forklarer, at når enkeltpersoner bliver forvandlet, bliver familier det også, og dermed samfund, byer og til sidst hele lande.