En anderledes undervisningsbog om biblen

Thomas er med hele vejen igennem. Altså disciplen Thomas, som vi først og fremmest kender som tvivleren, ham der fik lov til at stikken en finger i navlegabene i Jesu hænder, ham der havde brug for beviser.I en ny bibelundervisningsbog for voksne følger vi Thomas på vandring med Jesus i en slags små noveller, hvor Thomas tænker og somme tider tænker højt om det, han møder med Jesus – og helt ærligt, han minder ganske meget om du og jeg. Det er spændende tænkt og godt skrevet.
Undervejs kommer vi gennem 16 centrale emner i otte afsnit omkring kristen tro:
Der er noget
– om at tro – og om trosbekendelsen,
– om at være elsket – og om de ti bud,
– om at være på vej – og om at være kirke,
– om at blive fundet – og om dåben,
– om tilgivelse – og om nadveren,
– om at gå i kirke – og om at tage sig af andre,
– om at have en mission – og om at læse i Bibelen,
– om at være til stede – og om Fadervor.
Der er tale om gedigen kristen trosundervisning, og det er gennemsyret af kærlighed. Først og fremmest Guds kærlighed til sine mennesker, men også menneskers kærlighed til Gud og menneskers gensidige kærlighed. Men der er også tale om menneskers spørgsmål om tro – og om tvivl. Hvad vil det sige at tro og tvivle? Hvad er Bibelen for en bog? Hvad betyder Gud for vores syn på os selv og for vores forhold til andre?
Til hvert afsnit er der en række spørgsmål til overvejelse og samtale, fx i en studiegruppe. Bogen, der er skrevet af sognepræst i Nærum, Bruno Rasmussen, kan varmt anbefales til bibelundervisning for voksne.

Bruno Rasmussen
Og også Thomas var med
– noget om at være kristen
887 sider • 129 kr. • Unitas