ISRAEL FRYGTEDE NY KIDNAPNING – MEN SAVNET SOLDAT DUKKEDE OP

Mange i Israel åndede lettet op idag, da det meddeltes, at en savnet soldat, man havde frygtet var blevet kidnapped ligesom Gilad Shalit, dukkede op i sit hjem.Historien viser, hvor nerveslidt den israelske befolkning er, efter at den kidnappede Shalit nu har været i fangenskab i fire år, og muligheden for hans løsladelse synes at blive stadigt mindre.

Soldaten i den formodede kidnapning er den 21-årige Nadav Haiman fra eliteenheden “Sayeret Matkal”(“Den øverstkommanderendes commando-soldater”), som under en natmanøvre i det sydlige Israel forlod sin gruppe og løb ene mand ind i en skov i mørket, bevæbnet med sin M-16 riffel og iført skudsikker vest.

Hans motiv til at gøre dette er stadig uvist, men hans forsvinden satte et

kæmpemæssigt eftersøgningsapparat i gang. Øvelsen blev aflyst og hundredvis af soldater, politibetjente og civile frivillige finkæmmede området natten til fredag, og der blev også indsat fly og en helikopter i eftersøgningen.

Det vides blot, at den savnede soldat havde beklaget sig over, hvor hård træningen var, og at hans enhed nu skulle på natøvelse efter afslutningen af en 20 km lang strabadsemarch.

Et særligt lytteapparat, som soldater har på sig for at deres enhed kan lokalisere dem i en nødssituation, var slået fra, hvilket øgede frygten for en kidnapning.

Efter mange timers eftersøgning blev den savnede soldat imidlertid set i de tidlige morgentimer gående til sine forældres hjem i en landsby nær Middelhavsbyen Ashkelon.

Så kunne man påny koncentrere sig om at gøre noget for den kidnappede soldat, Gilad Shalit.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Shalit

For ikke at glemme hans grusomme situation har velmenende borgere i Jerusalem forlængst oprettet et telt med et stort billede af Shalit, nær regeringschefens bolig, så statsminister Binyamin Netanyahu til stadighed kan blive mindet om hans skæbne, og at der bør gøres noget yderligere for at få Shalit ud af sit fangenskab.

Gilad Shalits forældre, Noam og Aviva Shalit, har efter at have vandret fra deres hjem i det nordlige Israel i spidsen for titusinder af sympatisører, slået sig ned i teltet og erklæret, at de først vil tage hjem, når de kan få deres søn med sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kørte 150 km

Nu til morgen besøgte Deres korrespondent stedet og så, at en gruppe på 20 unge israelere i 13-18 års alderen – alle medbringende et israelsk flag – havde stillet sig op på fortovet ved teltet for at vise deres sympati for den kidnappede unge mænd.

En af gruppens ledere sagde:

– Vi er fra landsbyen Allon Hagalil i det nordlige Israel, og vi stod op ved daggry for at køre 150 km til Jerusalem og demonstrere for Gilad Shalits frigivelse. Vi vil stå her hele dagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På tømmerflåder – for Shalit

Fra Genezaret Sø rapporteres, at en gruppe på 2200 unge kibbutzmedlemmer har krydset søen ombord på 90 tømmerflåder, hvis sejl havde slogans, som slog til lyd for Shalits løsladelse. De begyndte at bygge deres flotille af tømmerflåder for en uge siden – og dedikerede projektet til Gilad Shalit.