13 mio. påvirket af Monsun-regn i Pakistan

Helt op til 13 mio. mennesker menes at være påvirket af den kraftige monsun-regn i Pakistan, som er den værste oversvømmelse i landets 63 år lange historie.Omkring 1500 mennesker er døde, heraf de fleste i nordvest, som er den hårdest ramte region, rapporterer The Guardian.
30.000 pakistanske soldater hjælper med at redde og forflytte folk, levere mad, genopbygge broer og opsætte nødhjælps-lejre. Pakistans militær meddeler, at de har reddet over 100.000 mennesker fra oversvømmede områder.
Pakistan har også spurgt NATO om hjælp til at håndtere katastrofen. Organisationen fortæller, at den vil hjælpe med koordinationen af nødhjælp fra forskellige lande.
Flere lande samt FN har doneret millioner til nødhjælpen. Heriblandt Danmark, hvor udviklingsminister Søren Pind har givet Pakistan 10 mio. kroner i nødhjælp, bl.a. for at styrke den pakistanske regering i dens kamp mod Taleban. Det er blevet kritiseret af diverse nødhjælpsorganisationer, der ikke mener, at politik skal indblandes i nødhjælpen.
Monsun-regnen begyndte for ca. tre uger siden og kommer hvert år. Men den har aldrig været så kraftig som i år, hvor hele landsbyer er skyllet væk.
John
Læs mere her