Forlydende om hemmeligt møde mellem Hamas og Israel i Natania

Et forlydende i en London-avis om, at en Hamas-leder ved navn Omar Abed al-Razak hemmeligt har mødtes med en repræsentant for Israel i den israelske by Natania, er blevet dementeret af en Hamas mand til trods for dette, er forlydendet stadig fremme i forskellige medier.London-avisen er “Al-Sharq al-Awsat” – et pan-arabisk dagblad – og den oplyser, at al-Razak, tidligere finansminister i Ismail Hanyehs regering i Gaza-striben, blev kørt til det hemmelige møde fra landsbyen Bet Iba nær Nablus på Vestbred-omradet – og kørt tilbage dertil efter mødet. Bilen havde israelske nummerplader, hedder det.

Bladet skriver videre, at palæstinensiske kilder oplyser, at der på mødet blev drøftet anliggender som situationen omkring den kidnappede israelske soldat Gilad Shalit, og en israelsk advarsel til Hamas om konsekvenserne ved at kidnappe israelske bosættere til brug ved en fangeudveksling med Israel.

På mødet menes israelerne også at have drøftet raketangrebene mod byerne Ashkelon og Eilat i det sydlige Israel og mod Akaba i Jordan.

– Disse historier er vildledende og fabrikerede, siger al-Razak. Hamas’ ledelse vil aldrig mødes med repræsentanter for Israel.

Videre siger han, at historierne har til hensigt at skade den islamiske bevægelse og nedbringe Hamas’ voksende popularitet paa Vestbredden.