Missionsforbundet vil sælge sin efterskole

Efterskolen Øresunds bestyrelse vil sælge skolen og købe et næsten syv gange større område ved Roskilde Fjord for at forbedre efterskolens tilbud til fremtidige elever.Trods en attraktiv strandplacering lige ned til vandet mener Efterskolen Øresund, at det vil være mere fordelagtigt at flytte efterskolen.

Efterskolen Øresund har en attraktiv placering langs stranden ud til Øresund.

Det skyldes primært, at efterskolen ikke kan efterkomme fremtidige efterskolekrav om værelsesstandarden, samt at skolen savner en rigtig sportshal.
Desuden betyder den attraktive placering langs stranden, at ejendomsskatten for efterskolen hvert år løber op i omkring en halv million kroner.
– Vi er rigtig glade for de faciliteter, vi har nu, men vedligeholdelsesmæssigt er det dyrt at vedligeholde, da det er gamle herskabsvillaer, og så tænker vi også, at værelserne på sigt ikke kan holde standarden, da der formentlig kommer skærpede krav om badefaciliteter fremover, siger forstander for Efterskolen Øresund, Kim Nissen, til Udfordringen.

Vil flytte til Roskilde

Derfor er efterskolen, som er tilknyttet Det Danske Missionsforbund, også sat til salg.
Det nye sted, som efterskolen har i kikkerten, er Borrevejlecentret ved Roskilde Fjord, et tidligere DGI-center på 82.000 kvadratmeter.
Det er næsten syv gange mere end efterskolens nuværende 12.000 kvadratmeter og rummer desuden en stor sportshal samt et stort strandareal ned til Roskilde Fjord.

Fordelagtig handel

Centret kan erhverves for 20 mio. kroner, hvilket er betydeligt mindre end de 58 mio. kroner, som ejendommen ved Øresund er sat til salg for.
Altså en god handel for efterskolen, der dog skylder små 10 mio. kroner væk og også vil være nødt til at investere i en istandsættelse af DGI-centret, før det kan tages i brug som efterskole.

Tidligst i 2012

En flytning af efterskolen vil dog tidligst være aktuel i 2012, forklarer Kim Nissen.
Elevkapaciteten på Borrevejlecentret vil også højst stige med en håndfuld mere end de 90 elever, der i dette skoleår begynder på efterskolen ved Øresund.
Hvis flytningen bliver en realitet, vil de fleste af efterskolens nuværende ansatte flytte med, da flere bor i København, og afstanden til det nye center fra hovedstaden er nogenlunde den samme.
Kim Nissen erkender, at en ny placering ved Borrevejlecentret kan føre til mere konkurrence, da flere efterskoler ligger i området, men fremhæver samtidig, at et større samarbejde imellem efterskolerne om kurser og sport også vil være muligt.