Ny uddannelse i kristen ’profession’ på trapperne

Den 1. september begynder den ny professionsuddannelse i Kristendom, Kultur
og Kommunikation. Over 50 elever er tilmeldt i Århus og København.- Det er fantastisk!Forstander Jens Maibom fra Diakonhøjskolen i Aarhus har svært ved at få hænderne ned. Den 1. september starter den længe barslede professionsuddannelse i Kristendom, Kultur og Kommunikation på Diakonhøjskolen i Århus og på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg.
– Vi er nu helt sikre på, at uddannelsen bliver til noget begge steder. Uddannelsen er godkendt af ministeriet, og der er nu samlet over 50 studerende. Det er fantastisk, udtaler forstander Jens Maibom.
Professionsuddannelsen i Kristendom, Kultur og Kommunikation, den såkaldte ”3K-uddannelse”, er kommet på benene i samarbejde med SALT (Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi -red.). Flere af underviserne fra SALT medvirker på den ny uddannelse.
Fordi uddannelsen er godkendt af Undervisningsministeriet, kan de studerende nu modtage SU.
– Det er en stor tilfredsstillelse, at det nu endelig lykkes at få sat 3K-uddannelsen på skinner. Det er rigtigt dejligt, siger Jens Maibom og reflekterer:
– Det interessante er, at i et samfund, hvor man ofte kan føle, at kristendommen bliver marginaliseret, her bliver det kirkelige arbejde nu anerkendt som professionsfelt.
Men man må ikke forkynde?
– Nej, men man skal jo arbejde med professionen. Og det betyder, at hvis man kommer i praktik i en missionsk sammenhæng, så skal man fx lære at indlede og afslutte et møde. Og det skal vi klæde de studerende på til.
– Men uddannelsen er ikke bundet til en bestemt konfession. Det betyder dog ikke, at vi ikke beskæftiger os med den kristne lære. Vi skal snakke kristendom i timerne og forholde os til, hvad forskellige kilder mener.
BaptistKirken har investeret i et stort bibliotek på SALT. Det overflyttes nu til Diakonissestiftelsen for at blive brugt af de nye 3K-studerende i København. Biblioteket rummer 8.000 bind, og blev i sin tid overført til SALT fra BaptistKirkens Præsteseminarium i Tølløse.