Politiet frafalder nu sag om forskelsbehandling i annoncer

Rigsadvokaten opgiver at få Udfordringen og Kristeligt Dagblad dømt for at have bragt en annonce for Dansk Europamission, hvor der annonceres efter en kristen medarbejder. Det er fortsat lovligt for kristne organisationer at annoncere efter en medarbejder, som er kristen.Det står klart, efter at Rigsadvokaten i et brev til Udfordringens redaktør frafalder den sigtelse, som Københavns Vestegns Politi rejste den 17. december 2009.
Grunden var, at Udfordringen – ligesom Kristeligt Dagblad – i sommeren 2008 havde bragt en annonce fra Dansk Europamission, hvori man søgte en økonomisekretær.
”Vi forventer af dig, at: du er personlig kristen”, stod der blandt forventningerne til ansøgeren i annoncen.
Den faldt ateisterne for brystet. Annoncen blev anmeldt til politiet af en organisation, som kalder sig: ”Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racediskrimination” ved advokat Niels-Erik Hansen.

Misbrug af lov

Loven om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet er baseret på et EU-direktiv. Formålet er at sikre, at ingen på det almindelige arbejdsmarked udelukkes pga. religion, køn, race eller seksuel orientering.
Loven ville imidlertid få utilsigtede virkninger, hvis den – som her – blev brugt til at forhindre idé-baserede organisationer i at søge folk med samme idé som dem selv.
– Det er selvfølgelig helt uholdbart, hvis en kristen institution ikke må ”forvente, at du er kristen”, siger redaktør Henri Nissen, Udfordringen.
– Idé-baserede og religiøse organisationer bør selvfølgelig friholdes for kravet om ikke at forskelsbehandle, når det gælder deres eget idé-grundlag.
Hvordan kan man være med til at udbrede kristendommen, hvis man er muslim eller ateist? spørger redaktøren.
Også Dansk Folkepartis Søren Espersen har taget sagen op overfor regeringen. Partiet ønsker den såkaldte diskriminationsparagraf 266 B helt fjernet. Men også af andre årsager.

Vigtig sejr i en kamp

– Sagen er et eksempel på, at ateister og andre i dag forsøger at indskrænke kristnes religionsfrihed og ytringsfrihed, siger Henri Nissen.
– Derfor er det selvfølgelig en sejr, at Rigsadvokaten har besluttet at droppe sagen.
Men vi kristne må være villige til at tage kampen op, hver gang nogen forsøger at lukke munden på os.
John.