Tæller du stjernerne?

Det gør Andrew Peterson nemlig.Med sin varme stemme leder Andrew Peterson lytteren gennem 13 sange, hvor han synger om et liv, der er både eventyrligt og godt.
Andrew Peterson er en storyteller, og det ser man også tydeligt i hans sange. Hans musik smitter. Det får en til at tænke over skønheden i livet, og det eventyr det er.
Stilen er folk, og musikken er rytmisk og meget fredsfyldt. Det er balanceret og smukt. Ja, næsten ligefrem idyllisk, hvis man kan kalde den det – men det er ikke sukkersødt eller en naiv drømmeverden. Det er autentisk.
Flere musiske elementer spiller ind, fx violin, klaver, guitar, trommer mm., og Peterson bliver til tider akkompagneret af en kvindestemme i baggrunden.
Petersons kristne liv er også meget tydeligt i teksterne, uden at det bliver påtaget eller for søgt.
I ”Planting Trees” opfordrer Peterson lytteren til at gøre ”all that matters”, at komme ind i kampen og – i overført betydning – at plante ’træer’, som lang tid efter vores død stadig vil bære frugt.
I ”Fool With a Fancy Guitar” synger Peterson, at han i Guds rige er præst og prins, selvom det er nemt at glemme, og ikke – som titlen siger – et fjols med en ’fancy’ guitar.
Men selvom den amerikanske præstesøns sange har et godt budskab, er det langt mere kunst end en prædiken.
Albummet er fint balanceret og varieret. Der er sange, der både er stille og fredsfyldte, varme og hjertelige. Og der er sange, særligt sidst på albummet, som indeholder mere drive og spænding.
”Counting Stars” er et rigtig godt, flot og lytteværdigt album. Det er dragende. Med fascinerende storyteller-sange minder Peterson lytteren om det skønne og eventyrlige ved livet. Samtidig leder musikken os hen til livets og hele skabningens ophav; nemlig Skaberen selv. Godt album!
John