1500 kristne zionister besøger Israel ledet af Ulf Ekman

Over 1500 kristne zionister fra 35 lande verden over besøger i disse dage Israel under ledelse af den svenske pastor Ulf Ekman, grundlægger af den evangelisk-karismatiske organisation “Word of Life” (WOL).Gruppens største deltagerantal er 700 fra Rusland, efterfulgt af 300 fra Skandinavien, 100 fra Brasilien og 50 fra Kina.

Ekman, kendt for sin stærke støtte af Israel, har bragt 12.000 kristne fra hele verden på besøg i Israel i de seneste år.

Formålet med besøgene er at vise gæsterne “den israelske realitet”, samtidig med at de mindes om den rolle, jødedom spiller for kristendommen.

Programmet omfatter et besøg på Herzl-bjerget i Jerusalem med deltagelse af formanden for det israelske parlament, knesset, Reuven Rivlin, på døbestedet i Jordanfloden ved Qasr el-Yahud og overværelse af en koncert i det romerske amfiteater i Bet Shean.

Under besøget på Herzl-bjerget sagde Rivlin til den store forsamling, at Jerusalem er Israels hovedstad – “og har været det et tusind år før Kristus”.

– Når I nu vender hjem, gør I det ikke som pilgrimme, men som ambassadører, sagde han. Vi lever i en verden, hvor ikke alle forstår, at der er et sted for det jødiske folk – fortæl, at der er et sådant sted.

Ekman sagde: – Sådanne lejligheder hjælper vort folk til at forstå, hvorfor den jødiske stat og nation er anderledes end andre. I vil som ambassadører ved Jeres hjemkomst kunne præsentere “et humanitært, politisk fornuftigt og bibelsk-begrundet argument for den jødiske stat”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: