7000 kristne Israel-venner fejrer Løvhyttefesten i Jerusalem

Omkring 7000 kristne venner af Israel fra 100 lande verden over flokkes i disse dage til Jerusalem for at deltage i den ugelange jødiske Løvhyttefest.Begivenheden, som arrangeres af Den kristne internationale Ambassade i Jerusalem, er Israels største årlige turisttildragelse og den største udenlandske solidaritetsmission i landet – og ventes at give den israelske økonomi en indsprøjtning på omkring 15 millioner dollars.

Blandt deltagerlandene er Brasilien, Norge, Australien, Bolivia, Canada, Chile, Indien, Italien, Nigeria og Finland.

Gæsterne vil under Løvhyttefesten, der indledes torsdag aften, deltage i en række seminarer og rejser rundt om i landet. Ved galaåbningen i Jerusalem vil hovedtaleren være den kristne ambassades eksekutivdirektør, pastor Malcolm Hedding.

30 års jubilæum

Det er iår 30. gang, ambassaden har stået for dette arrangement, og i den forbindelse udtaler Hedding: – Den kristne ambassade har sat en bemærkelsesværdig rekord med at støtte Israel og et forenet Jerusalem i tre årtier – ved vores mange humanitære projekter rundt om i landet, vores verdensomspændende bestræbelser på at støtte Israel og vores årlige deltagelse i Løvhyttefesten. I de forløbne 30 år har 150.000 kristne pilgrimme besøgt Jerusalem og lagt hundreder af millioner dollars i landet.

Den internationale kristne ambassade blev grundlagt under den første offentlige kristne deltagelse i Løvshyttefesten i september 1980, da de sidste 13 udenlandske ambasader havde flyttet residensen fra Jerusalem til Tel Aviv som protest mod, at knesset havde vedtaget “Jerusalem loven”. Som reaktion besluttede 1000 kristne pilgrime fra 40 lande at oprette den kristne ambassade i Jerusalem som støtte og solidaritet med den 3000-årige jødiske forbindelse med Jerusalem.

Løvhyttefestens oprindelse

Løvhyttefesten – på hebraisk: “sukkot” – er en af de tre valfartsfester (de to andre er påskefesten (“pesach”) og ugefesten (“shavuot”). Den historiske baggrund er israellitternes vandring i ørkenen i fyrre år. Påbudet om at sidde – oprindelig bo – i løvhytter i syv dage overholdes i stort omfang i Israel. Der bygges småhytter med løvtag på verandaer og tage, og byerne ændrer så at sige udseende i en uge. Mange israelere indtager alle deres måltider i disse løvhytter og ikke få sover der også, hvis det ikke er for køligt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tanken bag hyttebygningen er, at man skal huske på den beskyttelse, Gud gav israelitterne i deres primitive ørkenhytter. Sukkot er også en takkefest for årets frugtavl. Den ottende dag kaldes slutningsfesten, og derefter kommer Torah Glædesfesten.

Et af Løvhyttefestens højdepunkter for de mange udenlandske kristne venner af Israel er Jerusalem marchen tirsdag den 28. september, når tusinder af udenlandske kristne deltager i et farverigt optog gennem byen i solidaritet med Israels befolkning.