Jerusalem Marchen – en folkefest uden lige

I 33 graders varme marcherede 3720 udenlandske kristne venner af Israel igår gennem Jerusalems gader som led i den kristne deltagelse i den jødiske Løvhyttefest (Sukkot).Ca. 7000 kristne pilgrimme fra henved 100 lande verden over var kommet til Israel for at være med til at fejre denne højtid og vise sympati for Israel. Arrangementet var organiseret af Den internationale kristne Ambassade i Jerusalem, og det gik af stablen iår for 30. gang.

Halvdelen af den store gruppe deltog i den traditionelle Jerusalem-march. Brasilien havde flest deltagere – 899 – med Norge på andenpladsen med 600.

Stemningen var høj, da de tusinder af marchdeltagerne indledte turen fra Sacher Parken nær knesset-bygningen og drog gennem Jerusalems gader ad Jaffa Street i retning af Zion-pladsen. Der var musik, dansetrin, munterhed og glade ansigter hos deltagere og tilskuere.

Det var, som om hele verden havde sat hinanden stævne her. Ikke blot var der repræsentanter for de mange forskelligartede dele af det israelske samfund, men for den ganske verden.

– Har Israel virkelig så mange forskellige udenlandske venner, spurgte en lille dreng, der stod ved min side og så mænd og kvinder fra Afrika, Asien, Australien og Nord- og Syd-Amerika defilere forbi, mange af dem mørklødede og en del af dem iført nationaldragter.

Mange af de kristne pilgrimme var iført T-shirts med inskriptionen “Jerusalem United” for at vise deres støtte til et forenet Jerusalem. Ikke få tilskuere forlod deres pladser bag politiets afspærringer for at styrte hen og trykke marchdeltagerne i hånden som tegn på deres påskønnelse af den store udenlandske sympati.

Marchdeltagerne kvitterede med at synge populære israelske sange, på hver deres sprog.

I spidsen for marchen var der før-premiere på Jerusalems nye bybane, der skal indvies til foråret. Et elegant tog kørte på sporene ad Jaffa Street til Zion Pladsen, mens tilskuerne på fortovet applauderede højt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og så gik det løs, først med den israelske deltagelse – akrobater på stylter, soldater, bankfolk, handicappede i rullestol, arbejdere fra flyvemaskinfabriker og andre militærindustrier, piloter og stewardesser fra flyselskabet El Al, brandmænd, folk

fra den israelske motorcykleklub på deres blankstrålende køretøjer – og en militær hundepatrulje.

Næste fase var de nationale indslag. Det var, som om verden kom på besøg – Philippinerne efterfulgt af Nigeria, Ghana, USA, Gabon, Hongkong, Malaysia, Angola, Portugal, New Zealand, Papua Ny Guinea, Australien, Botswana, Canada, Zimbabwe, Fiji, Thailand, Rusland og Japan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En international folkefest uden lige.