Moder Teresa på frimærke

Den 5. september 2010, 13 år efter hendes død, blev Moder Teresa hædret af postvæsenet i USA, der netop den dag udgav et 44-cents frimærke med et portræt af den katolske nonne og ordensstifter.Moder Teresa modtog Nobels Fredspris i 1979 og blev udnævnt til æresborger i USA i 1996. I 2003 blev hun saligkåret af pave Johannes Paul II.
Udgivelsen er blevet stærkt kritiseret af den ateistiske organisation Freedom from Religion Foundation, der har opfordret sine medlemmer til at boykotte frimærket. Ifølge Fox News hævder organisationen også, at udgivelsen vil stride mod regler mod at hædre ”individer, hvis principielle resultater er forbundet med religiøse handlinger”. Protesterne har undret postvæsenet, som henviser til tidligere udgivelser af æresfrimærker til personer med religiøs baggrund, herunder talsmanden for Nation of Islam, Malcolm X, baptistpastor og forkæmper for Civil Rights, Dr. Martin Luther King, og den katolske Father Flanagan, der i 1986 blev hædret for sin humanitære indsats.