Over 13.000 vil bevare Morgendagten på FM

Underskriftindsamling gik over al forventning. Morgenandagten er et dagligt vitamintilskud, siger lyttere på Facebook. Nu er fristen forlænget til den 15. september.Der er nu flere end 13.500 underskrifter for at bevare Morgenandagten på FM-båndet på Danmarks Radio.

Kenneth Plummer får overrakt underskrifterne den 18. september.

KLF, Kirke & Mediers underskriftsindsamling for at bevare et af verdens ældste radioprogrammer havde indtil 1. september middag givet 13.502 underskrifter – heraf 5724 på nettet.
– Det synes jeg er et flot resultat, siger landsformand for KLF, Kirke & Medier, Lars-Peter Melchiorsen.
De indsendte underskriftslister viser, at indsamlinger er foregået i kirker, på sommerlejre og fra dør til dør.

Vitaminer

Listerne er kommet ind fra så forskellige sammenhænge som Vorbasse Marked, Pinsekirkernes SommerCamp og Sommerhøjskole i Rødding.
– Tilkendegivelser i følgebreve og på indsamlingens facebookside fortæller, at Morgenandagten er et dagligt åndeligt vitamintilskud for mange. Det gælder både unge og ældre, folk på vej til arbejde og pensionister ved morgenkaffen, fortæller Lars-Peter Melchiorsen og fortsætter:
– I rigtig mange breve udtrykker ældre stor bekymring for, at de ved en evt. omlægning til den digitale DAB-kanal ikke længere vil kunne høre udsendelsen.

Gives til DR-general

Da der stadig kommer underskrifter ind, forlænges kampagnen til den 15. september.
– Underskrifterne vil blive overrakt til DR’s generaldirektør Kenneth Plummer, som skal tale ved KLF, Kirke & Mediers landsmøde i Vejle 18. september.
– Vi håber på så mange underskrifter, at de skal køres væk i trillebør, slutter Lars-Peter Melchiorsen. Og flere kan altså nå at skrive sig på via hjemmesiden Klf.dk.