Sov sødt barnlille…

At leve er ikke alene at trække vejret. Det er også at virke, at bruge vore følelser, evner, alt hvad der giver os en følelse af at leve (Jean-Jacques Rousseau).Kl. er 5.20 om morgenen, og det er tid til, at jeg afbryder den dejlige nattesøvn. I drengenes rum på børnehjemmet i Honduras er aromaen harsk og føles altid som en knytnæve i ansigtet, når jeg åbner den knirkende dør.
Ikke en eneste knægt vågner ved, at jeg tænder for de effektive sparepærer. Det eneste jeg kan høre, er tunge vejrtrækninger fra de små purke. Hver dag får jeg lov til at opleve glæden ved at vække dem – et ritual, som får dem til at føle sig elskede og værdsatte. For hvem kan modstå noget så lækkert som at blive kløet på ryggen og mærke kuldegysningerne risle i hele kroppen?
Derfor bliver alle drengene vækket med en kløtur, der er suppleret med et GODMORGEN. Hvis det ikke virker, tager jeg barnet op i min favn og giver ham en kæmpe krammer, så han virkelig kan mærke et af livets GODER. Nu begynder der at komme liv i den lille knægt. Med søvn i øjnene, en knap så god ånde og et smil på læben kigger den lille purk på mig og hvisker et forsigtigt godmorgen, hvorefter han putter sig ind til mig.
Efter en lang dag med masser af aktivitet, hygge med vennerne og den nødvendige dosis opmærksomhed begynder sengen at kalde. På få minutter går aktivitetsniveauet fra 100 % til 10 %, selvom drengene ikke gider i seng. Sjovt nok er der ingen, der klager, når jeg kaster det bløde Mickey Mouse-tæppe over dem og pakker dem ind som små forårsruller. Nogle vil lige give et sidste kram, inden lyset slukkes og øjnene lukkes. Hellere et kram for meget end for lidt. Med gabende mund og trætte øjne beder en af drengene aftenbøn, som gentages af de andre lige så trætte kammerater.

Jeg takker Gud for, at morgenen altid starter med et smil, og dagen slutter med et smil. Dagen kan måske være sur og irriterende, men inden jeg lukker døren ind til drengene, får jeg et smil og et ”godnat, vi ses i morgen.”
Af Benjamin Christensen
Udsendt som
voluntør af Impact