Chilenske minearbejdere: Det var Gud, der reddede os

“Jeg var sammen med Gud, og jeg var sammen med djævelen. Men det var Gud, der sejrede. Jeg tog Gud ved hånden, og jeg var aldrig i tvivl om, at han skulle føre mig op.”Efter at have været indespærret i 69 døgn under jorden var den 40-årige Mario Sepulveda den anden af i alt 33 chilenske minearbejdere, der så dagens lys. Og som det første – inden han blev omfavnet af den chilenske præsident, Sebastian Pinera – faldt han på knæ, gjorde korsets tegn og gav vidnesbyrd om en inderlig tro på en Gud, han var sikker på ville redde ham.
Og Sepulveda var ikke den eneste af minearbejderne, der takkede Gud og gave ham æren.
Langt de fleste af dem er katolikker, og de viste alle sammen en tro, som er meget mere integreret i det daglige liv, end man normalt ser her i Danmark. Det er i øvrigt også noget, som de pårørende daglig har givet udtryk for ved under hele forløbet at bede og tænde lys for de 33 minearbejdere.
Dagen efter redningsaktionen i sidste uge, skrev den Katolske kirke i Chile på sin hjemmeside, at Chile nu var ”en dag inde i påsken – vi har været vidner til et påskemirakel. Guds navn har lydt, og over hele landet vil vi takke Gud for dette mirakel.”