IPSICC

Gift den 10.10.10 kl.10.10

Datoen var ikke det eneste nævneværdige, da Maja og Herluf Vernegaard Hansen blev gift søndag d. 10.10.10, kl. 10 minutter over 10. Brudebuketten var nemlig af broccoli, mens en amerikansk fodboldtrøje var syet ind i brudekjolen – og så var det ovenikøbet brudgommens fødselsdag!Det lyder næsten for godt til at være sandt.
Det syntes flere journalister tilsyneladende også, hvorfor det unikke bryllup tiltrak opmærksomhed fra flere medier. Men det var faktisk mere eller mindre tilfældigt, at det nygifte brudepar valgte at blive gift på den noget historiske dato – og dog.

Aflyst i december

Bryllupsdagen var nemlig oprindelig fastsat til en dag i december, men al den praktiske planlægning omkring brylluppet blev til sidst for stressende og uoverkommelig for det unge kristne par, der derfor valgte en noget mere enkel indgang til deres nye liv sammen.
– Herluf blev 25 år i søndags (den 10.10. 2010), så det passede fint med at blive gift der. Jeg havde før joket med løsningen på, hvordan han kunne undgå kanel. Og det var, at vi skulle gifte os, inden han blev 25. Det blev så på selve dagen, siger Maja Vernegaard Hansen.

Broccoli brudebuket

Maja Vernegaard har også en forklaring på sin noget utraditionelle brudebuket.
– Siden jeg var 16 år, hvilket nu er 10 år siden, tænkte jeg, at hvis jeg engang skulle giftes, så vil jeg gerne have en broccoli som brudebuket, fordi den er så sød og smuk, og det ligner en buket i sig selv, uden at man skal samle den, siger hun.
Hun blev desto mere glad for sit valg, da hun for nyligt fandt ud af, at en normal brudebuket ellers nemt kan løbe op i omkring 1.000 kroner, hvorimod hun slap med en sølle 10’er nede i Kvickly.

NFL-brudekjole

Den grønne brudebuket matchede godt med brudekjolen, der bl.a. var syet sammen af en amerikansk fodbold-trøje.
PENSINGTON stod der med store grønne bogstaver over maven på bruden, mens nummeret 10 var syet på forneden til venstre.
Trøjen tilhørte Herluf, som er stor fan af amerikansk fodbold og holdet Jets, hvor spilleren Pensington (med nummeret 10) tidligere spillede. Trøjen var så stor, at nogle af Herlufs veninder brugte den som kjole, og heraf kom ideen til brudekjolen.

Tror på ægteskabet

Selvom brudeparret tager vielsen alvorligt, har de ikke haft betænkeligheder over at holde et utraditionelt bryllup.
– Vi synes begge, det var rigtig sjovt og rigtig fedt. Vi er overhovedet ikke til traditioner, men kan lide at lave sjov med tingene og gøre det på vores egen måde, siger Maja Vernegaard Hansen og tilføjer:
– Men vi havde tænkt, at vi skulle have et stille og roligt bryllup. Det blev det langt fra pga. den store medieinteresse.
Parret lærte hinanden at kende i august sidste år, da de begge bor i kristne kollektiver i Århus, der ligger klods op ad hinanden. Maja bor således i nr. 16, mens Herluf bor i nr. 18.

Rådhus vs. kirke

Det forelskede par havde oprindeligt booket en kirke, men blev gift på rådhuset, da de syntes, det blev for omstændeligt at blive viet af en folkekirkepræst.
Præsterne i Folkekirken skal nemlig overholde forskellige restriktioner til bryllupper, de må fx ikke vie par uden for kirkelige lokaler. Og det ville parret ellers gerne. Men ægteskabet på rådhuset tæller lige som et kirkeligt bryllup, mener de.
– Vi tror, at ægteskab indgået på rådhuset er lige så gyldigt som i kirken.
På en måde bliver det lidt en formalitet i stedet for en ceremoni, men det tror jeg er okay, siger Maja Vernegaard Hansen.

Fest med NFL-fodbold

Familie og venner, der var med på rådhuset, blev bagefter inviteret til oste- og porresuppe hjemme hos brudeparret.
Om aftenen sørgede brudgommens familie for god mad, mens underholdningen stod på amerikansk fodbold i fjernsynet, som de nygifte netop er store fan af.
Parret vil dog stadig holde bryllupsfesten i december som planlagt. Her vil de blot få nogle kristne venner, i stedet for en præst, til at velsigne det ægteskab, de allerede har indgået på rådhuset.
– Til festen vil vi have nogle gode venner til at bede for os og velsigne os.
Alle kristne bærer lige så meget Guds nærvær og kan lige så godt bede for folk.
Vi tror ikke, man skal være præst for at kunne velsigne folk ægteskabeligt, siger Maja Vernegaard Hansen.

Brude-salsa

Bryllupsfesten i december vil heller ikke være blottet fra usædvanligheder.
Parret har nemlig ikke tænkt sig at overholde traditionen med brudevals, da ingen af de to hverken kender dansen eller ønsker at lære den.
I stedet danser de begge salsa, og vil derfor danse ”brude-salsa”, som de siger.
Her vil både musikken og tempoet naturligvis være en del anderledes, men festligt bliver det.