Venner skal blive fjender

Tidligere på året havde Israelsmissionens Unge besøg af en ung israeler og palæstinenser, som var venner. Nu fortsætter venne-fjende temaet på efterårslejren i Ødsted i weekenden.Forsoning – ven med fjenden!? er temaet for Israelsmissionens Unges (IU) årlige efterårslejr d. 22-24. oktober 2010 på LTC, KFS’ Ledertræningscenter i Ødsted.

Lignelsen ”Den barmhjertige samritaner” som levende billede fra tidligere lejr. IU er klar med nye kreative idéer i år!

Emnet for lejren udtrykker IU’s årstema, som er forsoning, og hvad der dertil hører af udfordringer og glæder i Israel/PA og i Danmark.
Ungdomssekretær Peter Madsen ser frem til weekenden og regner med ca. 40 – 50 deltagere. Målgruppen for lejren er de 20 – 35-årige medlemmer af Israelsmissionens Unge.
– Hvis man er interesseret i, hvad Israelsmissionens Unge er for noget, er efterårslejren også en mulighed for at snuse lidt til organisationen. Alle er velkomne! understreger Peter Madsen.

Husk sikkerhedsudstyr!

Ungdomssekretær Peter Madsen og Israelsmissionens Unge skal på lejr. Temaet er forsoning, og alle er velkomne!

Fredag aften indbydes til et jødisk-kristent sabbatsmåltid, hvor deltagerne kan høre virkelige forsoningsberetninger fra det konfliktramte Israel/PA. Der vil være mulighed for at deltage i en debat omkring forsoning, over en forsonende vandpibe.
Om lørdagen vil Israelsmissionens tidligere Jerusalem-præst ved Den Danske Kirke, Hans-Ole Bækgaard, fortælle om, hvad det Gamle Testamente siger om forsoning.
Bagefter skal det ’crazy’ sponsorløb “Blind leder da ikke blind?” samle penge ind, bl.a. til forsoningsprojektet Musalaha. (Musalah er en organisation, som arbejder for at forsone palæstinensere og isralere. Læs mere i Ung Udfordring uge 37).
– Deltagerne opfordres til at medbringe knæbeskyttere og andet sikkerhedsudstyr, så sponsorløbet tegner ikke til at blive den almindelige version af et sponsorløb! afslører ungdomssekretær Peter Madsen.
Lørdag eftermiddag vil der være undervisning i, hvad Ny Testamente siger om forsoning. Om aftenen inviteres alle interesserede med til festaftenen, hvor lejrens tema bliver taget op ved festtaler stud. theol. Kristoffer Simonsen. Sommerens volontører fortæller om oplevelser fra events i New York og Israel.
Dagen sluttes af med en provokerende anti-forsonende film sent lørdag aften, mens vandpiberne bliver varmet op.
Søndag formiddag afsluttes lejren med en åben offentlig Forsoningsgudstjeneste kl. 10.00, hvor alle kan komme og bearbejde forhold i deres liv, som råber efter forsoning.

Plads til familierne

– Der vil være særlig fokus på unge børnefamilier på dette års lejr. Når vi lørdag eftermiddag har de ”tunge” bibeltimer på programmet, er der arrangeret aktiviteter for børnene. Og på LTC Træningscenter kan familierne få deres egne lokaler til overnatning, fortæller en begejstret Peter Madsen.
Man kan tilmelde sig lejren via emailen unge@israel.dk senest d. 22. oktober kl. 12.00.
pm/lt